Alla inlägg av marita

Tisdag den 27/8

Idag har vi varit i Långban. Vi tittade på en massa masker. Vi kollade på gruvorna. Vi gick nästan i luften över ett gruvhål. Det var som en bro som man gick på. För en del smakade det gott och för en del smakade det mindre gott med kycklinggryta och ris.

Vi läste en indiansaga om lurifaxen Iktomi. Han fick skylla sig själv för de tokigheter han ställde till med.

Vi såg några masker av papper som vi ska få göra under veckan.

Måndag den 26/8

Det vi gör på samlingen är att berätta hur dagen ska vara. På matten räknade vi till 4. Vi tränade på att skriva siffror. Vi har klippt jätteduktigt och tillverkat våra egna memoryspel i matte.

På rasten lekte vi ute.På svenskan fick vi ett brev från Kapten Kunskap. Han är en bokstavstjuv. Men bokstaven B har han inte tjuvat för den jobbade klassen jätteduktigt med.

Imorgon ska vi åka till Långban och titta på en utställning om Sydamerikanska masker.

Första skolveckan i 1:an

Albin L berättar att vi var i Skolskogen. Viggo berättar att vi har spelat Skogs-Memory. Jacob har lekt med några tjejer på rasten, de jagade varandra. Agnes berättar att vi har jobbat med det vi gjorde i Skolskogen. Miriam berättar att vi spelade brännboll på idrotten. Det blev oavgjort. Det betyder att båda lagen vann. Therese berättar att klassen har varit jätteduktiga ettor. Barnen har jobbat med Matte Safari och med bokpromenad. Nästa vecka ska vi åka till Långban på tisdag morgon och se en maskutställning för att kunna tillverka egna masker i skolans kulturprojekt.

En härlig dag i juni!

Jaha Katarina, Agnes mamma, vinsten för det rätta svaret är att rensa ogräs i frökens trädgård en dag när det störtregnar. Haha jag tror du vann!!!!

Jag önskar er alla barn och föräldrar ett superhärligt SOMMARLOV så är ni utvilade inför hösten i år 1 med nya utmaningar kramar till er alla // Lat fröken Marita som ska läsa hela sommaren och som älskar böcker, välkomna med boktips!

Sista skoldagen

Oj oj oj sista skoldagen och då hade vi brännbollsturnering  med ettorna, det gick jättebra och vi talade inte om att vi har faktiskt tränat och var superduktiga…och vi hade också tur med vädret uppehåll precis då.

Men sen började det verkligen att regna och det bara öste ner så vi gick in från rasten tidigare.

Den här veckan har alla barnen haft som uppdrag att verkligen tänka på att räcka upp handen när man vill något och att inte prata ”åt någon annan” det har gått skapligt bra med några påminnelser.

i morgon fredag är skoldagen kort med samling och kyrkbesök så vi slutar nere vid kyrkan ca kl 10.00

Jag vill även önska er alla en riktigt skön sommar med sol och värme och mycket bad och sönderskrapade barnknän // Marita

Idag har vi varit i Björnens lekpark som en liten avslutningsfest, där fikade vi med kakor som några hade bakat, det var mums fillibabba med saft till och sedan lekte vi där ända tills det var dags för lunch. KUL…..hade vi.

Men innan vi gick dit hann vi med att ha samling och dagens fråga var om man samlade på något och flera stycken samlade på pengar…….haha bra för er föräldrar.

Till lunch var det hamburgare och det blev också fest.

Nu är vi  inne på sista skolveckan, tänk vad det här förskoleklassåret har gått fort. När hösten börjar är alla barnen ettor och får Therese Jacobsson som fröken.

Men idag var Livia klassvakt och som dagens fråga fick man säga vad man ville.Vi har städat ur våra lådor och får ta hem massor av saker. Alla skurade sina lådor med trasa och rengöringsmedel.

Ute idag har det varit härligt väder och några har spelat fotboll och några gjorde ett jättehål i sandlådan för att göra en tunnel. Gogos har några spelat med också.♥

Till lunch fick vi ris och kycklinggryta.

idag var Emil klassvakt och dagens fråga var vad vi såg på vägen hit till skolan, Albin säger att han såg en björn hmmm undrar det………..

Igår var vi nere på fotbollsplanen och fick jobba med olika uppdrag, det kunde vara att hämta tre gröna saker eller två lika tunga stenar osv det var ganska många uppdrag och idag har vi skrivit om det.

På rasten idag har några av tjejerna lekt cirkus de hade kul och som vanligt är det många som hoppar hage.

Till lunch idag var det mumsigt med Tacos.

Gissa blomman svara på bloggen.

Idag har vi haft praokillar här från klass 6, det var Felix och Liam det var bra och dom har varit så duktiga och hjälpsamma. Vi har också jobbat med att räkna grodor det var 10 st. Julia från klass 3 har läst för oss boken hette Limpan.

Vi har också hunnit med att besöka Therese som ska bli våran nya fröken när vi börjar i ettan.

Som avslutning på dagen tränade vi på brännboll, övningsskjuta iväg bollen och att inte bli brända.

Till lunch var det kycklingryta och ris.

Tisdag 28/ 5

Idag har Ingeborg och Borghild namnsdag, heter ni det så grattis!

Isabella var klassvakt och idag fick vi säga vår favoritmat. Tandsköterskan kom idag och vi fick  se en film som heter Karius och Bactus och några tycte den var bra, tandborstarna får vi ta hem idag som vi använt under året. Teresa har varit hos åtta gånger.

Korv och mos till lunch idag, jobbat har vi också gjort, vi skrev om kilometer promenaden igår.♥