Jobbat på som vanligt idag och sedan har vi ätit frukt och lyssnat på Rödluvan och vargen!

Idag har vi sytt färdigt våra svamptavlar och satt upp på väggen. Lekt ute och till lunch fick vi Chicken nuggets som var starkt kryddade.

Stormhattarna // Marita

Vi har jobbat med lika och olika och kunna se vilka nycklar som hör ihop och hur många de var.Bockarna bruse var sagan idag!

Till mat idag fick vi pannkaka och sylt, Jacob och Miriam åt åtta stycken var!!!!!!!!

I gympan skulle vi leka katt och råtta men det gick inte, alla skrek så mycket så vi fick sluta med det. Det var tråkigt nästa vecka ska vi göra ett nytt försök med tysta munnar.

Stormhattarna// Marita

Mätt våra fingrar, hur många cm är lillfingret och långfingret? Tränat med linjalen oj oj oj det var svårt…….. hur ska man göra och vilket håll ska den hållas men tillsammans hjälptes vi åt och sedan ritatadevi av den egna handen och målade den.

I skogen idag har vi plockat lingon som vi ska göra något av. Det var så härligt underbart höstväder med strålande solsken.

Lingonplockning

Vi har ätit fiskgratäng och mos.

Stormhattarna// Marita

Vi har fortsatt tränat på lika,olika idag. Ätit fisk och potatis, kall sås.. Sett fem myror…. med bokstaven O och K, siffran 3.

Efter lunch var det skoljoggsdags så efter uppvärmning med hjälp av femmorna sprang vi iväg och efter målgång fick vi wasamacka och saft och ett ståtligt diplom.

Det var jobbigt men kul!

Stormhattarna// Marita

En prick och en prick till en näsa som en sill ett huvud som är runt och en mun som pratar strunt………………..och till slut blev det en gubbe, det har vi jobbat med idag.

Vi åt korv och mos!.. mums..

Skoljoggsbanan har vi också gått så nu vet vi var den är och då kan dom barnen som vill springa, göra det på fredag ( det står vuxna som funktionärer runt banan). Vi startar då 12.15 vid nedre parkeringen och alla föräldrar är välkomna.

Stormhattarna// Marita

Hur vet du att det är höst? Den frågan fick barnen i morgonsamlingen och svaret blev

• För att sommaren är kort
  • Kallt
  • Dimma
  • Löven faller av träden
  • Löven ändrar färg till gul, röd, orange
  • Löven ligger på marken och i gräset
  • Blir mörkare ute på morgonen och kvällen

Se likheter och olikheter har vi tränat på idag, några tyckte det var så lääättt och några av barnen tyckte det var svårt.

Vi har även börjat med att sy svamptavlor, det är kul.

Även idag har vi plaskat kring i regn och man blir så lätt blöt så det är bra att ha extra kläder med sig.

Stormhattarna//Marita

Vilket väder det varit på förmiddagen idag lera lera och lera….se bara…

Fem myror……handlade idag om att här är där man är och där är där man inte är…haha.

Kofis, koprutt, krokodilfis fick vi säga idag när fotografen skulle fota oss. Alla var så duktiga och det gick så snabbt att vi hann med hela gympan.

Vi blir så sena upp från gympan och det beror på att vi inte får komma in och duscha förrän kvart i ett. omklädningsrummet är upptaget av de stora barnen, men hoppas ni har överseende med det. Ha en skön helg!

Stormhattarna//marita

Iidag har vi lärt oss lite om svampar och skrivit om det. Vi vet nu att toppen heter hatt och stjälken fot, vissa svampar har också en strumpa, det har flugsvampen.Vi kunde jämföra och namnge sex olika sorters svampar vi hittade i skogen.

på leken idag har några av barnen lagt pussel, spelat diamantspelet och byggt med legogubbar.

Vi åt kebabgryta och ris.

Målade olika saker i sin rätta färg gjorde vi som jobb idag, citronen är gul och gurka grön m m , på lässtunden  läste vi om att sova över hos en kompis och vad pirrigt det kan vara.

Sedan gick vi till skogen och plockade svampar i  olika sorter. Det var några som trampade ner sig i leran men det gick bra. Till mat idag var det köttbullar och potatis.

Många var sjuka idag och hade fått vattenkoppor.

Stormhattarna// marita

åter en vecka har gått och idag har vi jobbat med att träna finmotoriken dvs följa prickar och måla dom, sett på fem myror…. siffran fem och bokstaven i, gympat och duschat.

Nästa vecka får vi nog börja gympa lite tidigare så vi hinner med allt. I matsalen idag serverades hamburgare det var uppskattat.

Veckans rolighet från ett barn: Fröken när är det mat?  ……. om tio minuter……..tur för jag är heeelt UTSVULTEN!  (klappar sig på magen) :)

Ska försöka ladda ner lite bilder nästa vecka-

Ha en skön helg

Stormhattarna// marita