Idag på samlingen fick vi svara på vad vi ska göra under helgen? Nästan alla svarade att de ska öppna kalendrar och några hade chokladkalender hmm…..det var orättvist.

Vi har sytt, vävt och några som inte gjort stjärnor har gjort det.

Gympat har vi gjort och idag gick vi tidigare till gympasalen och nu hann vi med allt vi skulle göra.

Ha det gött under helgen.

Jobbet idag bestod av att klippa och klistra adventsstjärnor. På söndag är det första advent och advent betyder väntan.Dom flesta gillade att det var glitter överallt.

Kycklinggryta fick vi till lunch idag och vid Emil, Miriam, Selma, Livias bord satte sig Christian vår gympalärare hihi.

Idag har sju barn varit sjuka så vi har varit tio barn hela dagen. Emil var klassvakt.I matsalen fick en del byta matplatser när vi var så få barn och vi åt ris och kebabgryta.

Nya saker i dockis det var låtsatsmat och en bilbarnstol till dockorna.

Vi har varit i gympalen och tränat på cabaresång och dans,men det är lite hemligt.

Vi har skrivit och ritat om simhallsträningen i går. Blöta blev vi ute idag och några försökte sig på att åka stjärtlapp i snöslasket.

Några syr och grejar med julklappar.

Till lunch åt vi chips säger Emil och Melvin men det var inte sant, för vi åt fisk och sås, potatis.

Idag har Linus namnsdag, det var flera som kände någon som heter det.

Vi jobbade med att göra figurer i former, en bilen i cirkeln, en fisk i rektangeln, en blomma i triangeln och gubbar i kvadraten.

Till lunch fisk mos och korv det var gott.

Sedan åkte vi till simhallen och tränade på ben och armtag sedan fick vi leka i en kvart innan vi åkte tillbaka. Mollie kämpade med att ta silverpingvinen och hon lyckades bra och fick med sig märket hem.

Idag har vi jobbat med tränat på siffrorna 1-5 sedan målade vi och försökte skriva dom på rätt sätt dvs att dom börjar” upp och skrivs neråt ”.

Till lunch fick vi hamburgare det var gott.

På em kom Merja in till oss och pratade och visade ” vilda lådan ” i den var det skinn och skelettdelar från våra vilda djur i sverige. Sen fick vi känna och pilla på grejerna.

Merja och ”vilda lådan”
Djurpäls och skelett

Det var synd om Felix  som cyklat omkull på väg till skolan och gjorde tummen illa och fick gå till skolsköterskan.

Vi har jobbat i vårat mattehäfte idag det handlade om att göra färdigt halsband.

Vi lekte Tunnelkull i gympasalen och sjöng när vi sjunger…….

Idag har vi haft Livias mamma på besök en stund på morgonen det var kul. Vi har jobbat med att skriva och rita om ishallen. Fröken fick av misstag ut blå papper ur kopieringsmaskinen och det var tur i oturen för det kunde likna isen i ishallen.

Korvstroganoff och ris har vi ätit idag

Det har regnat hela dagen och det var tråkigt

Idag var det andra och sista gången vi åkte skridskor det gick bra inga skador på någon, jo, Livia halkade till och slog läppen i en kon.

Vi har ätit fisk och potatis till lunch och sedan lekte vi ute, några av barnen har en koja i skogen där dom brukar hålla till, några cyklade och några grävde i sanden.

Härlig dag med teater ” En bok klok tok” det var kul tyckte de flesta och föreställningen varade i en timme och det var precis vad vi orkade med. Farbrorn sa: Läser man bok blir man klok och jobbar man på biblioteket där det finns böcker, är man klok då? alltså jobbar man någon annanstans och inte på biblioteket då är man inte riktigt klok haha…..tur att det var bara de vuxna som förstod det.

Vi kom sent till lunchen som var ris och chili con carne, så vi fick äta ”inne hos oss”men det gick bra. Vi lekte ute efter maten.