fredag 21/12

När skolan började var det dags att gå till kyrkan. Vi samlades på parkeringen och ställde upp oss i ett långt led. Femmorna skulle bära facklor.

Julstämmning i kyrkan!
Duktiga kören sjunger!
Fackeltåg på vär till kyrkan!

Efter kyrkan gick vi till folkets hus för att se på bio det var Hotell Transylvania i 3d vi alla satt där med glasögon oj så kul det var.

Till mat fick spagetti och köttfärssås.

Nu tar vi jullov och skolan börjar igen tisdag den 8 januari med julgransdans.

Ha nu alla en GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Idag har vi haft en slappardag med en härlig bra julcabare på fm. Barnen var lite småpirriga innan vårat uppträdande, men allt gick bra och dom var jäätteduktiga! Kramar till alla barn.

Dippidoo Dippidoo

Till lunch fick vi julbord med i stort sett allt som hör det till.

På em tittade vi runt på julmarknaden och sedan lekte vi inomhus,

Fem dagar alltså dan före dan före dan före dan före dopparedagen. Det är så spännande och i morgon är det julcabare kl 10.00 och vi ska uppträda med en dans. Det är bra om barnen har tomteluva och några röda kläder. Ni är alla välkomna att se på oss.

Det kommer även att vara en julmarknad kl 12-13 där det sker en försäljning av barnen i 1-6 ans slöjdsaker. Pengarna går till en SOS Barnby.

Idag har vi gjort klart en del julpyssel och varit ute och lekt. Haft det ganska skönt med andra ord.

Lunch idag var kycklinggryta och ris.

Miriam var både glad och ledsen idag, glad för att resa till mallorca och ledsen för att hon missar julpysslet i morgon, tisdag, men vi har lovat henne att vi skriver på bloggen vad vi gör.

Idag var det sista badet och nu är det flera stycken som är på väg att lära sig simma det är jättekul. Till våren badar vi samma dag och tid v. 10-16.

Till lunch idag var det pannkakor med sylt och vi fick gå förbi heeeela matkön för vi hade en busstid att passa( tji fick dom andra som vi gick före).

Oj oj oj vi glömde skriva att Felix var klassvakt och fick en krokodil i kalendern, Emil öppnade lördagsluckan och fick en varg och Jacob öppnade söndag och fick en krokodil-

Vi jobbade med tangram att se mönster och göra lika.

Klipp, klistra klipp och målar, vi julpysslar och har det härligt. Viggo var klassvakt idag och fick öppna kalendern, han fick en delfin.

Till lunch idag var det  fiskpinnar och mos.

Idag har vi också haft gympa med musikstopp och dans och stationer som vanligt.

Ha nu alla en skön 3;e advent.

Idag har vi sett på ett stort underbart lucia tåg med Lucia , tärnor och tomtar och dom var så duktiga på att sjunga. Lucian hette Nadja.

Efter det var det några som lekte luciatåg under resten dagen, även Backsippan fick besök av oss innan vi slutade.

Efter det blev det fika med barn och ett fåtal föräldrar under dagen. Lunch idag bestod av Risgrynsgröt – Vad är det? sa ett av barnen – ja.tomtegröt säger en del sa fröken – Jaha det tycker jag ju om sa barnet, Alltså det finns inget som heter risgrynsgröt tycker barnen, för tomtegröt är det rätta….

Sen har vi varit ute och lekt i snön.

Några har börjat måla ljustakar och vi har varit ute men det har varit kallt. Vi åker pulka madrass och stjärtlapp.

Till lunch åt vi Tacobuffe det var gott.

I gympasalen tränade vi inför julcabaren som vi ska vara med i som kommer att vara den 20/12.

Vi har jobbat i Mattehäftet med störst och minst, alla var jätteduktiga.

Vi har öppnat julkalendern och idag fick Livia. Isabella och Alice öppna paket men Isabella var klassvakt.

Till lunch idag var det pannbiff och potatis, brun sås.

I simhallen idag fick Miriam gå över till stora bassängen och flera barn är på väg att lära sig simma.

Idag har vi pysslat med att göra tomtar, det var mycket att klippa som sedan skulle monteras ihop. Det var lite svårt men alla lyckades och dom blev så fina och glitter klistrade vi på.

Jättehärligt med snö och så underbart att få skotta tyckte Emil, albin och william som fick turas om med en snöskyffel.

Till lunch idag fick vi ris och kycklingnuggets, några tyckte dom var starka.

Kameran krånglar så det har inte blivit några bilder på ett tag, men vi hoppas det löser sig.