Albin J var klassvakt och vi har jobbat och dragit streck till olika siffror ( från fem prickar till fem daggmaskar, från daggmaskarna till själva siffran 5 osv). Det kom några stora tjejer från klass 4 och ville visa upp en teater för oss det var ” Karlsson på taket” det var kul!

Till lunch var det kycklinglasange, konstig maträtt tyckte flera av barnen, men det var ganska gott iaf.

Det var bra att flera av barnen hade med sig regnkläder och stövlar för då blev dom inte så blöta!

Emil var klassvakt och idag fick vi fälja färg och många gillade röd hela sex stycken.

Nikita från klass tre läste för oss idag, boken hette Monstret.

En ny tjej ska börja i vår klass, hon heter Jennifer och kommer ifrån Brattfors, hon kommer på måndag och alla har lovat att ta hand om henne.

På den fria leken var det några som gick till Backsippan och lekte.

Lek

På leken i gympasalen lekte vi troll och dansade till Bergakungens sal.

Klassvakt idag var Viggo och man skulle komma på olika sorters klädesplagg vad de heter ex tights, kalsonger, vantar m m.

Vi har skrivit i naturboken att vi lärde oss dubbelt igår och gjorde snöskulpturer som var dubbelt så höga som ett rött snöre varje grupp fick, alla klarade uppdraget. Jippi vad bra vi är……..

Sedan lekte vi ute, oj vad vi blött ner oss idag,allt bara rinner av vatten och i skogen är det snöbollskrig och vill man inte vara med så är det bara att gå därifrån och leka någon annanstans.

utelek
Utelek

Agnes har varit klassvakt idag. Vi har räknat med dubbelt så mycket och det var ganska svårt.

Vid fruktstunden idag läste vi om Alfons Åberg spökar.

Sedan gick vi ut och ner på fotbollsplanen och gjorde  ett jobb med dubbelt så mycket alla klarade uppdraget fast det var svårt.

Eiffeltornet
Fler snöskulpturer
Snöskulpturer

Till lunch var det fisk och potatis.

Det blev ett snöbollskrig nere i skogen och det var kul.

Idag har vi gjort Trulletroll nr sex” Troll nummer sex vill bara ha kex” vi har skrivit och målat.

Klassvakt var Selma och frågan idag var fri dvs man får berätta vad man vill.

Till lunch var det blodpudding och potatisbullar.

På gympan idag var det skeppsbrott, inte stöta golv det var kul och jobbigt, vi fick också köra en bana med ärpåsar på huvudet.

Albin L var klassvakt idag och idag fick vi välja vilken form som var snyggast, vi fick välja på cirkel och triangel, 10 valde cirkel och sex valde triangel.

Vi fick räkneuppgifter, mattetal från ett till fem ex 3+2=5,1+2=3,4+1=5

Till lunch var der kassler,sås och potatis.

Jacob visade såret efter sin spruta det var blodanfall sa Jacob och det kändes som om armen gick av.

Vi har skrivit idag, skrivit av ord som apa, mus,sol,bil, ost m m.

William ifrån klass 3 kom och läste för oss idag. Boken hette Knut räddar en häxa, Knut skulle i boken köpa tyg för två kulor så hans mamma kunde sy nya byxor.

Till lunch idag var det kebabgryta med ris.

Vi joggade i gympasalen över två hinder ett platt och ett runt sade Albin J.

Idag har vi skrivit i naturboken, vi skrev att vi lärt oss om hälften, vi ritade oss i skogen också.

Vi hade två mammor här idag som var med i samlingen och Isabella var klassvakt.Frågan idag var att vi skulle komma på namnet på en grönsak.

Till lunch var det fiskbullar och potatis

Vi har haft samling och Mollie var klassvakt och Agnes har namnsdag .Efter samlingen pratade vi om halva och hälften av något, vi delade ett äpple och tittade på kärnor, det var elva kärnor i vårat äpple.

I skogen fick vi bli indelade i grupper och fick en pinne och då skulle vi hitta en pinne som var lika stor som halva pinnen alltså hälften, sen lekte några Harry Potter i skogen.

Framme vi Mulleskogen!
Letar pinnar i rätt storlek
Fler letare…..

På rasten spelade några fotboll och några lekte i snön.

Fredag idag å i morgon får jag äta godis sa Isabella. Så dagens fråga i samlingen var att barnen skulle säga sitt bästa godis och det var choklad som fick flest röster.

Vi har också sett på en film om trafiken hur man ska göra när man går, cyklar, åker buss och om reflexer.

Gympat har vi som vanligt gjort och duschat. Ha en skön helg så bloggar vi mer till veckan och hoppas att Marita hittat sladden till sin kamera.

Hej hopp!