Emil L var klassvakt och idag fick vi berätta om Arlaloppet. Vi skrev och ritade om skidåkningen. En del ritade sin medalj, den var bäst.

På frukt och lässtunden fick vi höra en saga om ett lejon som var lat och lurade de andra djuren i djungeln.

Till lunch var det Hedvigsoppa men det var köttfärssoppa.

Några lekte melodifestivalen.

Vi har provat ut skidor för dom som behövde låna tills i morgon när det är Arlaloppet. Vi har skrivit om när vi mätte omkretsen runt träd och ritat om det. Albin J var klassvakt och idag fick vi träna på bokstäver och ljud.

Vi har också lekt ute men det blåste kallt så ta på varma kläder inför skidåkningen i morgon.

Selma har varit klassvakt och idag fick vi berätta vad vi ville i samlingen. Vi jobbade med att para ihop skor så det blev sex par skor.

I skogen idag fick vi ett uppdrag att vi skulle mäta omkretsen på ett träd med ett snöre och sedan mäta med måttband.

Mos och köttbullar fick vi idag det var även små mjölkpaket om man ville ta det.

På em klippte några snöflingor av papper.

Idag har vi inte hunnit blogga tillsammans så jag sammanställer dagen. Vi började i morse med att Agnes var klassvakt och idag skulle vi svara på vilken sport vi gillade, fotboll, dans, innebandy, cykel, friidrott, slalom, längdåkning blev svaren.

Vi jobbade med troll nr 8 ” Troll nummer åtta satt fast i en ……..potta”

Vi såg sista delen på ”katten musen tiotusen” de handlade om tusen, hur mycket är det egentligen och att dela.

På gympan hade vi stationer som vi brukar ha.

Alla hjärtans dag på er alla . Idag har vi varit på halv friluftsdag och vi har varit till Talludden och åkt pulka oj oj oj vad det var kul och det gick fort. Det var kul att åka i alla guppen…. hmm…. fast Emilias pulka gick sönder , otur….

När vi tröttnade började några av barnen att bygga kojor av nedfällda slypinnar…… det var också kul!

Till lunch idag fick korv och bröd och sedan hade vi fri lek innan vi gick hem.

Vi hade räknejobb att jobba med idag, vi skulle noga räkna möss och blomkrukor m m och skriva siffror. Thea i trean läste för oss idag ” Palles pappa rider”.

Sen gick vi ut på rast och lekte, några åkte kana och när vi kom in så har några börjat snickra hönshus som påskpyssel.

Vi har lekt i gympasalen och tränat på en ny ringdans som handlar om siffrorna 1-10.

Damm damm dahm……. ingen god mat idag tycker några av barnen…….Vi har jobbat och skrivit om bilarna vi såg igår på promenaden och ritade bilar till,alla barnen fick tänka till vilken grupp dom var i och hur många bilar som dom såg och vilka färger det var på dem.

Emilia hade nässelutslag när hon kom i morse hon fick åka till sjukhuset och visa upp sig, hon fick en medalj av sjuksköterskan……gul och snygg….. och det var flera av barnen som också hade medaljer från sjukhuset hemma.

Albin L var klassvakt idag.

Miriam Var klassvakt idag och hon kunde läsa alla namnen på lapparna. Vi har jobbat i mattehäftet med helt, Vi skulle fylla saftflaskor så dom blev fulla och bara måla hela kakor.

Vid frukten idag läste vi om ”liten flicka stor häst” Den handlade om en flicka som fick rida den största hästen på ridskolan.

Vi promenerade runt vid gamla åsen och räknade bilar, grupp 1 räknade 38 bilar, grupp 2, 39 bilar grupp 3, 33 bilar, grupp 4, 49 bilar, grupp 5 och 6 sa att de hade 80 och 85 bilar men det tror vi inte riktigt på.