Vi har idag tittat på påskcabare och nästan alla gillade Anton i 1 an när han sjöng copacabanana, den var bra uppvisningen från ba 5-6 var också bra, dom sjöng och flyttade muggar så det låt som trummor..Efter cabaren gick vi och åt Pannkakor och sylt det var gott.

Vi önskar er alla en GLAD PÅSK

Idag har vi jobbat med att flytta runt sex olika delar,  vi skulle sätta dem i ordning så att det blev en saga. Vi fick sätta dem i vilken ordning vi ville. Men först skulle de målas och sen klippas ut. Miriam var klassvakt.

Packat ner alla påskgrejer har vi gjort och dem får vi ta hem.

Efter lunch gick vi en promenad och tittade efter fåglar vi såg en blå mes och en grönsiska. Att det var de  fåglarna visste vi för Anna och Marita hade fågelljuds app på mobilen.

Spanar!
Kanske en fågel!
Vad är det iträdet?

En del av barnen vill gärna springa ut utan överdragsbyxor på em, vad tycker ni föräldrar om det? det är ni som bestämmer vad barnen ska ha på sig.

Isabella var klassvakt och några av barnen hade funderingar om olyckan som hände igår i simhallen.

Vi jobbade med ” Troll nummer elva började att skälva” Vid frukstunden idag fick vi höra berättelsen om Jesus, vad som hände vid påsk.

Till Lunch idag fick vi Kycklinggryta och ris.

Felix och Viggo lekte i en koja, Albin spelade fotboll 3:orna,Jennifer och Isabella lekte gömma räv.

Bengt kom och förbi och busade med oss.

Jobbat idag har vi gjort, vi fick tänka ut slutet på en saga alla var duktiga.” Axel trollar”. hette boken vi läste idag.

Vi gjorde en stafett i gympasalen det var fyra lag som skulle klättra uppför ribbstolar och släppa en ärtpåse bakom den, Albin L och Rujira kastade sig upp, så snabba var dom. Emil var förresten klassvakt och maten var fisk och potatis, kall sås. Vi har haft rast ute och det har snöat ute nästan snöstorm.

Albin J var klassvakt och tog hand om samlingen. Vi har skrivit och ritat om simhallen. På läs och fruktstunden läste vi om Axel och bajspåsen, den var kul.

Till mat idag fick vi köttbullar och makaroner och Jacob tycker att köttbullarna är för mjuka men det är för att de ångsteks.

William, Agnes, Mollie och Jacob hittade några torkade blommor i skogen som var sprejade med silverfärg,dom skulle han ta med hem.

Hej å hå nu är det fredag igen och veckan har gått så fort, mycket har vi hunnit med.

Idag har vi jobbat med siffrorna 4-8 och ritat och skrivit antal. Vi har också sett ett tv program om matte där olika matteproblem ska lösas.

Till lunch idag fick vi kokt fisk och äggsås.

På gympan idag hade vi stationer som vanligt och sen duschade vi och sen var det slut för idag.

Imorse tidigt innan skolan började var vi ute och lekte. Sedan gick vi in för att ha samlingoch som fråga idag fick vi träna på bokstäver och deras ljud. Melvin var klassvakt. Vi jobbade med att skriva om att vi besökte biblioteket och ritade till.

Till lunch idag fick vi både Gulasch soppa och pannkakor till efterrätt.

Livia och Alice gungade så att de blev illamående efter en stund blev det bra.

Greger har namndag idag och Albin l var klassvakt. Karin var hos oss idag och hon tittade på vad vi gör i förskoleklass. Vi jobbade med att göra former och mönster.

”Hänga gubbe/nalle”

Amanda läste idag sagan om Skateboard och sedan gjorde vi hänga gubbe och ordet var päron.

Idag i gympasalen sprang vi en bana  runt salen. Vi dansade med gymnastikband också.

Idag har vi varit till biblioteket och fått varsin bok. I boken ligger lånekortsansökan. Thersese på biblioteket läste en saga som handlade om att koka soppa på en spik.

Till lunch idag fick blodpudding och potatisbullar.

Några har börjat med att göra kycklingar av papperskoner. Jacobs tand lossnade på morgon fritids idag.

Idag har vi gjort ” Trulletroll nr tio som har varit i Rio” skrivit och målat. Efter rasten var vi bjudna till Mosippan 1 som ordnat ett litet bibliotek med böcker som dom gjort själva. Vi fick lånekort och en bok var fick vi låna med oss, det var kul.

På gympan idag lekte vi en ny lek som heter minutboll det var kul.

Minutboll