V har skrivit om att vi städade igår och sedan ritade vi till. Agnes var klassvakt idag. Vi har varit ute och det var fint väder. Vi har fått en fotboll från Fotbollsföreningen, dom hade köpt nya till sig själva och då fick vi deras gamla. Livia har slagit sig och Viggo byggde en koja. Bilarna vi målade och klippte  i fredags sitter i hallen utanför matsalen.

Loviza läste för oss och boken hette ” Knut och Kajsa firade lucia”

Till lunch var det kyckling och ris

Idag har nästan alla gjort sitt svenskprov klart det heter ” lyssna på orden”, barnen ska höra rim och begynnelseljud på ord, långa och korta ord, några tyckte det var svårt.

Det har varit jättehärligt väder idag, så vårleksaker är framplockade hopprep, rockringar, fyrhjulingar till sandlådan mm.

En av våra bänkar gick sönder så vaktmästare Bengt fick fixa den. Albin L var klassvakt och till lunch fick vi fisk som hade rynkor och äggsås utan ägg sa Isabella.

Idag har vi tränat på att spela brännboll, vi kommer att träna flera gånger för den 13 juni kommer vi att vara med på brännbollsturnering. Vi ska möta dom större barnen och det är bra att kunna allla regler redan nu.

Miriam var klassvakt idag och vi fick välja mella snö eller regn, det var snö som fick flest röster.

Några fick göra svenskprov idag också.

På måndag börjar en ny kille i vår klass han heter Zahir och kommer från Uzbekistan, välkommen till honom.

Potatis och kalops åt vi till lunch

Idag har 6 av barnen haft prov i svenska.Isabella var klassvakt och vi har också haft vårkänslor och gjort Tussilago eller Hästhovsört som den heter egentligen.De blev jättefina.

Junibacken var på besök ute på gården idag♥ och det var dom nya barnen som ska börja här till hösten. Några av barnen som gått på junibacken förra året kände igen allihopa.

Till lunch idag var det Ris och korvstroganoff.

Nu har det gått en vecka till och nu känns det som våren äntligen är här. Vi har ett tjat om kläder varje dag, det är bra om ni gör klart med era barn vad som gäller när dom är ute.

Idag har Mollie varit klassvakt och några barn berättade i samlingen att dom varit på cirkus, det verkade vara lydiga katter och trapetsballerina som var bäst.

Vi har idag tittat på ” Från A-Ö ” det var några ord som Hedvig i filmen inte förstod : Originell, orienteringsförmåga och orientering.

På gympan idag hade vi stationer som vanligt. Påminner om studiedagen på måndag (fritids öpppet som vanligt)

Idag tappade Mollie bort sin cykelnyckel, oj vad vi letade, men Brittmarie våran städtant hittade den, vilken tur ♥.Viggo har äntligen gjort klart sin väv, det är han glad för.

William foogde bloggar med oss idag och han berättar att han badat för sista gången med sin klass och han hjälpte oss göra hjärtan ♥♥♥♥♥♥♥

Livia var klassvakt, och när vi gick ut regnade det vi blev blöta så regnkläder behövs. Emil,Albin Jacob gjorde åar nedför ett stup i skogen.

Vi har idag spelat kastbrännboll och MOSIPPAN VANN ÖVER BACKSIPPAN med 6 poäng. Mosippan fick 86 p och Backsippan 80 p Grattis till oss. Viggo  sprang 9 varv och det var rekord.

William har varit klassvakt och vi har idag jobbat med siffror. Pannkakor till lunch och det var den godaste maten Jacob ätit på skolan. Några lekte skola och några hoppar hage varje dag.

Vi har idag jobbat med att skriva om simhallen idag och när vi var ute lekte några frågesport och några hoppade hage. Några lekte att det fanns en affär med onda människor och krig och de åkte helikopter…………osv, kul hade dom i alla fall. Jagade varandra gjorde några runt gungorna.

I matsalen finns det regler hur man ska sköta sig där.

Jacob var klassvakt idag och dagens fråga: Vad är det första ni gör när ni kommer hem från skolan.

Idag har vi jobbat med att träna att dra linjer och använda linjal, det gick jättebra alla var så duktiga.

På lässtunden läste vi om Axel och påsen igen, den är så rolig. Efter rasten fick vi inbjudan till klass 1 som har gjort egna trafikfilmer oj vad duktiga dom var.

På gympan idag fick vi leka lekar, för gympasalen får nya elledningar och det gick inte att duscha.