Idag har vi haft praokillar här från klass 6, det var Felix och Liam det var bra och dom har varit så duktiga och hjälpsamma. Vi har också jobbat med att räkna grodor det var 10 st. Julia från klass 3 har läst för oss boken hette Limpan.

Vi har också hunnit med att besöka Therese som ska bli våran nya fröken när vi börjar i ettan.

Som avslutning på dagen tränade vi på brännboll, övningsskjuta iväg bollen och att inte bli brända.

Till lunch var det kycklingryta och ris.

Tisdag 28/ 5

Idag har Ingeborg och Borghild namnsdag, heter ni det så grattis!

Isabella var klassvakt och idag fick vi säga vår favoritmat. Tandsköterskan kom idag och vi fick  se en film som heter Karius och Bactus och några tycte den var bra, tandborstarna får vi ta hem idag som vi använt under året. Teresa har varit hos åtta gånger.

Korv och mos till lunch idag, jobbat har vi också gjort, vi skrev om kilometer promenaden igår.♥

♥Jacob var klassvakt och idag fick vi säga vad vi ville om Dunderklumpsteatern som vi var på igår. Det var en jättebra teater bra bra bra…….

Vi jobbade med att skriva och rita om teatern. Några av tjejerna blev jagade på rasten och det var inte så kul, men det löste sig och de berörda sa förlåt till varandra. Backsippan fick besök av nya barn idag.

Några har jobbat med att göra snygga pärlplattor och en del har klistrat och klipp fina saker.

Lunch idag var potatis och ugnstekt falukorv med paprikasås.

Hej å hå boka in er på utv.samtal ni som inte gjort det, sitter lapp på torkskåpet i hallen på skolan.

Idag har besök av en tjej som ska börja här till hösten, tjejerna tog hand om henne. Några av killarna har hjälp ” gubbarna” som var här och plockade ner linbanan med verktygen, dom tog även ner små träd i vår lilla skog.

Några lekte även vid en koja i skogen dom var 19 st som lekte i den och alla var sams. Emil var klassvakt ooch till lunch var det kycklingpanna. Vi fick ananas som var blandad med sweet chili och kanel, det var gott.

Vi har jobbat med att rita saker, tränat på tallinje 1-10, följa punkter också 1-10. Några av barnen hade gogos med och spelade med dom. När man spelar, går det till så att de ställs mot en vägg och sedan kastar man en annan gogos på dem, faller någon omkull får man den.

Idag har vi haft besök av de nya barnen, de har lekt med oss och ätit mat som idag var  fisk och potatis med spenat.

Idag var det stökigt på morgonsamlingen och väldigt pratigt, och några blev ovänner. Det var inte kul. Men när vi jobbade blev det bättre. Vi ritade av vårat hus. Selma var klassvakt. Solfjädrar har några gjort idag.

Vi har haft en extra lekstund idag och det var skönt och till lunch var det kycklingfajita och det var som tacos.

Det är bra om barnen blir smörja med solkräm när det är soligt ute. det är så lätt att bli bränd av solen.

Idag var Albin L klassvakt och idag fick vi svara på vilken ögonfärg vi hade. Några hade blå, några hade bruna och två hade gröna.

Idag har vi tittat och lärt oss vitsippans delar, de heter stjälk, kronblad, flikiga blad och rot.

Vi har också spelat brännboll, vi var indelade i mindre lag och då fick vi prova på att skjuta mer.

Pannkakor var mums idag♥♥♥

Miriam har idag varit klassvakt och vi fick välja på om vi gillade att åka skidor eller bada, de flesta barnen gillade att bada utom Viggo som gillade att åka skidor.

Som jobb idag fick vi skriva om vitsippspromenaden, det gick bra.

Vi har också varit ute, det var fint väder men det kom några regndroppar.

Det var spagetti och köttfärssås till lunch det fanns svarta oliver för de som gillade det. Men Solan hon gillar bara gröna och det gör Emil, Agnes,Mollie och Jacob också.

Viggo har hittat skifferstenar och zinnerstenar för det finns det här på Åsenskolan och Isabella var klassvakt idag.  Som jobb idag fick vi titta i en spegel och rita av oss själva= självporträtt.

Vi gick en liten promenad och plockade vitsippor, alla plockade fem st var, som sen lades i press.

Vi sjöng för Jennifer som fyllt sju år, hon fick en nalle som var blå. hipp hipp hurra för henne.

Till lunch idag var det fiskgtatäng och mos.

Hej hopp i vårsolen!

Nu är det dags för utvecklingssamtal, där barnen ska vara med och få chansen att berätta hur dom tycker det är i skolan.

Skriv upp er på en tid som passar, lappen sitter ute i hallen ( torkskåpet) på skolan // Marita