Vi har ätit makaroner och korv. Vi har haft matte. Vi räknade från 0 till 10 framlänges och baklänges. Innan vi slutar ska vi dansa med maskerna på. Tillsammans med hela skolan. Det blir 234 barn och ungefär 30 vuxna! Vilken tur att vi satt på snören på maskerna så de sitter kvar.

Trevlig helg alla mammor och pappor hälsar Therese och barnen!

Klassens masker

Idag har vi fortsatt med våra masker. Vi dekorerade med paljetter, sugrör, fjädrar, små tussbollar och annat. Vi gjorde påsmasker. Imorgon ska vi använda dem när vi dansar den afrikanska dansen.

I morse spelade vi memory med siffror och prickar. 0-10 tränade vi på.

Vi hann inte med skolskogen idag, men det blir nästa vecka.

Idag åt vi soppa, det var gott och fröken fick ingen sopp-prick på tröjan!

Vi gick ner i gympasalen och var med om att dansa och trumma på golvet till afrikansk musik. Vi sjöng Aaaaaa, aaaaaaa, aaaaaaaa si se jango.

På rasten åkte några kompisgunga. Några lekte med lera. Några spelade fotboll. Några har lekt med kompisar. Några smög.

Vi har börjat tillverka våra masker. Vi har vikt papper, klippt och målat. Det tog nästan hela dagen. Imorgon ska vi fortsätta.

Tisdag den 27/8

Idag har vi varit i Långban. Vi tittade på en massa masker. Vi kollade på gruvorna. Vi gick nästan i luften över ett gruvhål. Det var som en bro som man gick på. För en del smakade det gott och för en del smakade det mindre gott med kycklinggryta och ris.

Vi läste en indiansaga om lurifaxen Iktomi. Han fick skylla sig själv för de tokigheter han ställde till med.

Vi såg några masker av papper som vi ska få göra under veckan.

Måndag den 26/8

Det vi gör på samlingen är att berätta hur dagen ska vara. På matten räknade vi till 4. Vi tränade på att skriva siffror. Vi har klippt jätteduktigt och tillverkat våra egna memoryspel i matte.

På rasten lekte vi ute.På svenskan fick vi ett brev från Kapten Kunskap. Han är en bokstavstjuv. Men bokstaven B har han inte tjuvat för den jobbade klassen jätteduktigt med.

Imorgon ska vi åka till Långban och titta på en utställning om Sydamerikanska masker.

Första skolveckan i 1:an

Albin L berättar att vi var i Skolskogen. Viggo berättar att vi har spelat Skogs-Memory. Jacob har lekt med några tjejer på rasten, de jagade varandra. Agnes berättar att vi har jobbat med det vi gjorde i Skolskogen. Miriam berättar att vi spelade brännboll på idrotten. Det blev oavgjort. Det betyder att båda lagen vann. Therese berättar att klassen har varit jätteduktiga ettor. Barnen har jobbat med Matte Safari och med bokpromenad. Nästa vecka ska vi åka till Långban på tisdag morgon och se en maskutställning för att kunna tillverka egna masker i skolans kulturprojekt.