Fredag 25/10

Vi har läst om Tubben. Idag blev han sur för att han var hungrig. Det var ungefär hälften av klassen som också brukar bli det. Även fröken…

Vi hade SO. Vi har hängt ut fågelmat till fåglarna i våran ljusgård. Vi spelade fågelmemoryt igen. Idag fick vi berätta vilka fåglar vi fick när vi spelat färdigt.

Till mat fick vi potatis, fisk och vit sås. Dagens tallrik såg ut så här.

DSCF0019

Vi jobbade i A-Ö häftet. Det handlade om Masken Mats. Som ni förstår så jobbade vi med boksaven M.

Nästa vecka måste vi komma ihåg att inte gå till skolan. Vi har ju höstlov!

Vecka 46 kommer vi åka skridskor. Det står om det på Infomentor.

Måndag 4/11 är Therese borta på möte i Stockholm och då är Max magister i klassen.

Ha ett busigt lov!

Torsdag 24/10 FN-dagen

Idag har vi spelat bingo. Det handlade om barnens rätt. Idag har Bengt hissat FN-flaggan i flaggstången för att det är FN-dagen.

DSC_0550

Idag gick vi till skolskogen. Vi spelade ett memory som handlade om fåglar. Vi höll på med makaroner. Vi gömde några och kompisen fick gissa hur många det var bakom ryggen. Då hade vi matte för vi räknade plus och minus då.

DSC_0552

På matten fortsatte vi att jobba i matteboken med minus.

På idrotten lekte vi Fia med knuff. Det hette Basket-Fia.

Idag fick vi kyckling-Fajita. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0016

Idag kom Nils Holgersson till Gotland och en ö som såg ut som ett hus. Imorgon ska vi titta hur Stora Karlsö ser ut. Där fanns det får i en grotta.

Vi har lärt oss att inte springa i duschen eller simhallen för då kan det hända en olycka. Man måste ta det försiktigt.

Onsdag 23/10

Idag är det dags igen för fröken att blogga själv! Vi jobbade så duktigt allihopa på em så vi glömde bort tiden, helt plötsligt var klockan halv två.

Imorse tränade alla barnen jätteduktigt på bentag, armtag och ryggsim i simhallen.

Vi fortsatte läsa om Nils Holgersson. Idag lärde vi oss att tång kan betyda två olika saker, en som man kan nypas med och en slags växt som finns i havet. Vi lärde oss också skillnaden på väderkvarn och vindkraftverk. I en väderkvarn gjorde man mjöl förr i tiden och ett vindkraftverk kan göra el idag.

Till lunch fick vi Gourmetgryta och potatis. De flesta tyckte det var jättegott. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0044

På engelskan tränade vi på färgerna igen. Nu kan vi nästan läsa färgerna på engelska också!

Vi fick börja skriva om badet i våra skrivarpar på datorn. Vi tränade finmotorik när vi målade Mandala-bilder om bokstaven M.

Nästa vecka på torsdag 31/10 är det Halloweendisko på Munkebergslogen mellan kl. 18-21. Vi har sett affischer om det.

Tisdag 22/10

Idag har vi tränat minus i matten igen. Vi fick russin som vi åt upp. Om vi hade 4 russin på bänken och åt upp 2 russin. Då blev det 2 russin kvar. På mattespråk skriver man det så här: 4-2=2 Sen fick vi jobba i boken med minus.

När vi läste om Nils Holgersson så kom han till Öland. Då lärde vi oss att ordet fågelsträck betyder som en stor motorväg för fåglar som flyttar. Om man har sett filmen Hitta Nemo så kunde man tänka att det såg ut som när sköldpaddorna simmar i strömmen. Fast med fåglar. Vi får reda på mera om Öland nästa gång vi läser.

På musiken hade vi lite matte igen. Det handlade om siffror.

I maten idag var det köttbullar och makaroner. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0043

Men nu får fröken påminna om att välja en grönsak igen!

Efter lunchrasten fortsatte vi att titta i boken om Barnens rätt. Det var många viktiga saker som vi pratade noga om. På torsdag är det FN-dagen. FN är en förkortning och betyder Förenta Nationerna.

I morgon är det viktigt att komma ihåg badkläderna och att komma i tid till badbussen igen.

Måndag 21/10

Idag har vi lärt oss jättemycket om SM i draghundssport. Det var Emil och Albin L som visade bilder hur det går till. Alla från hela Sverige fick tävla i Filipstad under helgen. Så här såg ett 6-spann ut. Det heter så för att det är 6 st hundar. De hade en vagn med 4 hjul efter. Om man hukar sig ner går det fortare, nästan som när man åker skidor i nerförsbackar!

DSCF0019

I matten har vi lärt oss om minus. Man tar bort. Om man har 1 äpple och äter upp 1 så är det 0 äpplen kvar.

I svenskan gjorde vi M-ordlistor. Och när vi hade NO så lärde vi oss mera om fåglar.

Vi åt pytt i panna fast det stod att det skulle vara fiskgratäng idag! Ines tipsade oss om att det var gott med salladssåsen till. Så här ser dagens tallrik ut:

DSCF0015

Fredag 18/10

Idag får fröken blogga själv igen, klassen arbetade så flitigt med FN:s barnkonvention så vi glömde bort tiden!

Barnen hälsar att de har arbetat med EQ på morgonen. Tubben var lite mörkrädd när han var själv hemma och vi gav tips på vad man kunde göra om det blev så. Sen lekte vi en lek där man skulle försöka hitta sin kompis med hjälp av ljud. Man var tvungen att blunda under tiden.

Efter rasten fortsatte vi läsa om Nils Holgersson. Han var vid Glimmingehus och såg trandans. Vi blev nyfikna på vad det var så vi googlade på Glimmingehus och fick veta hur det såg ut och hur det var byggt. Sen såg vi en liten snutt hur trandans kan se ut. Vi hade en karta över Sverige också och då märkte vi att norrut är det kallare, för frökens bil hade snö på sig. Och Simones bil hade ännu mera snö!!! Det var för att hon bor i Lesjöfors och det är ännu mera norrut än Persberg! Så vi hade mycket geografi idag.

Dagens tallrik bestod av kyckling Durban och ris. Men på den här tallriken glömde fröken påminna om en liten smakbit av kycklingen… Annars var den jättefint upplagd.

DSCF0013

 

Vi har tittat på lite flera appar som vi ska arbeta med. Fröken har skrivit upp apparna här på bloggen om man klickar längst upp under bilden. Vi skrev färdigt om fåglarna och började göra ordlistor med Mm.

Innan vi gick hem tittade vi i en bok på projektorn som handlade om barns rättigheter. Det var många bra frågor och diskussioner tycker fröken. Vi har lärt oss att alla barn i världen har det nog inte så bra som vi har det.

Trevlig helg till alla i Mosippan 1 och deras föräldrar!

Torsdag 17/10

Idag har vi lärt oss ett nytt ord i matten. Det är symmetri. Det betyder att man kan dela saker på mitten och lägga ihop så att inget sticker ut.

På matten lärde vi oss också former. De heter cirkel, rektangel, kvadrat och triangel. Det jobbade vi med även i skolskogen.

Formerna i Skolskogen byggde vi med löv, pinnar, barr, kottar och mossa. Sen lekte vi en lek där man hade 5 saker i handen. Sen trollade man bort några bakom ryggen och kompisen skulle gissa hur många som var borttrollade. Det regnade lite men de flesta hade bra kläder så det gjorde inget.

DSCF0011 DSCF0012

På idrotten lekte vi Kryssa Kung det var en ny och rolig lek men man slog sig lite.

Dagens tallrik bestod av hamburgare och såg ut så här:

DSCF0010

 

Onsdag 16/10

Badet idag gick bra. Bussen gick som den skulle kvart över 8. I stora bassängen fick man simma ryggsim med en platta bakom huvudet så att man kunde flyta. I lilla bassängen tränade man på bentag. Alla kämpade duktigt.

DSCF0004 DSCF0005 DSCF0006 DSCF0007 DSCF0008

I matsalen serverades det pasta med skinksås. Så här såg en tallrik ut:

DSCF0009

Vi har sett Postman Pat. Vi lärde oss orden winter, snow, ice and skates.

Vi gick en bokpromenad om ”Den nya katten” som hette Misse Matvrak. Det passade för vi jobbar ju med Mm den här veckan.

 

Tisdag 15/10

Idag har vi lärt oss om fåglar. Vi fick titta på en film. Vi visste inte förut att en del fåglar har blåa fötter. En del fåglar har pennor på sig. Det är fjädrarna som ser ut som gamla pennor.

VI har lärt oss höger och vänster på musiken. Det tränar vi på även i matkön!

Idag har vi tagit första kortet på Dagens Tallrik. Den ser ut så här:DSCF0003

Vi åt blodpudding och potatisbullar.

Imorgon är det viktigt att komma i tid till skolan, för badbussen åker kl. 8.15. Om man kommer sent får man stanna i skolan. Kom ihåg badkläder!

Måndag 14/10

Idag på matten fortsatte vi att jobba med plus. Vi har haft svenska och då kom Kapten Kunskap med bokstaven Mm. Vi skrev många ord, t ex Modo, Mimmi, Emil, Miriam, mus, gamnanstajl och Messi.

På bildlektionen pratade vi om kamerorna och vilka bilder vi i klassen ska ta. Lite hemligt är det än….

I maten var det fisk,potatis och spenat. Vi har haft NO-prov om träd. Nu ska barnen kunna känna igen Lönn, Rönn, Björk, Gran och Tall.

Vi har läst ut Zackarina och Sandvargen så nu läser vi om Nils Holgersson.

VI PÅMINNER OM BADET PÅ ONSDAG! DET ÄR JÄTTEVIKTIGT ATT KOMMA I TID PÅ MORGONEN, BUSSEN GÅR KL. 8.15!