måndag 31/3-14

Idag har vi haft matte.Då jobbade med plus och minus.Sen gick vi ut på rast.alla hade nog kul.Sen åt vi frukt då läste therese om kraban och tranan.Sedan hade vi svenska.Då jobbade vi med tokboken.

sen åt vi mat

Albin J och Alice bloggade idag. Therese fortsätter

Det var järpar, sås och potatis till lunch. Dagens tallrik ser ut så här:

DSCF0404

Efter lunch hade vi SO och Nosa på nätet. Då läste vi om Snytkorven igen. Han lärde Emma och oss om att ta reda på vad som är sant. Man ska fråga flera stycken, de som säger samma sak flest gånger har större chans att de har rätt.

När Alice och Albin bloggade jobbade de andra med appen Math to the Rescue och räknade plus och minus eller så jobbade de med att fingervirka.

fredag 28/3-14

idag hade vi elevensvaal. och sen jik vi ut på rast sen jik vi in och åt frukt leste om de stolta rådjuret.vi fik läsa för teres,vi hade so nosa på nätet  til mat fik vi tajlenskvok.

Dagens tallrik ser ut så här:

DSCF0403

 

Rujira och Viggo bloggade.

torsdag 27/3-14

idag hade vi matte och vi jobade mäd plus och minus. sen jik vi ut på rast sen jik vi in och åt frukt sen kom kristian up til ås för at lära os om almensreten sen jik vi ner til jympasalen för at ha tipspromenad om almansreten. och hade vi svenska,sen jik vi til skolskogen vi jorde et matte job vi skule stå i siferordning från 10 til 20.

Viggo och Rujira bloggade jättebra själva och Therese fortsätter:

Vi gjorde ett test på taluppfattning som visar hur barnen kan hantera sin huvudräkning och om de använder rätt strategier.

På svenskan fick barnen läsa upp sina sagor som de författade igår. Alla var jättestolta men tyvärr får ni föräldrar vänta med att se dem för de sparar fröken i respektive barns portfoliopärm.

Dagens tallrik bestod av pannkakor och såg ut så här:

DSCF0377

På rasten sken solen och några passade på att fotografera. Det var så här roligt på rasten:

DSCF0378 DSCF0380 DSCF0381 DSCF0382 DSCF0383 DSCF0384 DSCF0385 DSCF0387 DSCF0388 DSCF0390 DSCF0392 DSCF0393 DSCF0394 DSCF0395 DSCF0402

I skolskogen testade några om de nya vårskorna var vattentäta 😉 Men innan det jobbade alla barnen med tallinjen mellan 10 och 20. Det var lite klurigt, men tillslut fick vi till tallinjen åt rätt håll!

26/3-14

idag har vi haft jympa,vi jorde fågel dansen. och sen jik vi ut på rast. sen jik vi in och åt frukt. och sen hade vi svenska vi skrev en saga.och sen fortsete vi efter maten til mat fik viskötbular och makaroner. hade vi lite engelska vi jorde kort.

Viggo och Rujira bloggade idag. Therese fortsätter:

Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0368

Sagan som skrevs idag kommer barnen få läsa upp för sina kompisar i klassen. Barnen skrev i skrivarpar och fick teckna en passande bild till sagan. Det var jättebra och spännande sagor som författades! Så här såg det ut:

DSCF0376 DSCF0375 DSCF0374 DSCF0373 DSCF0372 DSCF0371 DSCF0370 DSCF0369

 

tisdag 25/3

idag ha vi haft matte och vi jobbade 10 och ental. vi åt frukt vi läste om hurdenlilaelefantenfikssnabel. vi hade kägrumate som pusel. vi hade mun jympa. vi åt takopana. och so vi läste om snyt korven.

viggo och rujira

Therese fortsätter blogga:

Det var en uppgift kvar på Kängurumatten och den fick barnen klippa ut pusselbitar och klura på vilket pussel man INTE kunde lägga. Alla jobbade duktigt och blev trötta i huvudet! Innan lunch hann vi med att ha mungympa. Idag var det ”Gumman som städade huset”, den är tokig och rätt så svår men nyttig att träna tungan och munmotoriken med.

Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0367

Efter lunch började vi jobba med ett nytt område i SO:n, Nosa på nätet. Det är ett material från Statens Medieråd om ungas internetanvändande och början till att öva upp sin källkritik. Idag läste vi ett kapitel om Snytkorven och han ska hjälpa oss att förstå alla mediers olika fallgropar. Idag kom vi in på hur man försöker luras i reklam, för vi behöver tänka och fundera på VEM som säger, berättar eller visar något på nätet. Och VAD de vill med det…

Imorgon är det inställt bad och vanlig gympa istället.

måndag 24 3

idag hade vi matte vi har haft svenska vi fik nya tok böcker man ska skriva och skriva brev.

vi åt fisk och sås.vi hade so vi fik diplom och vi jorde klart tokbok.

Viggo och Rujira bloggade idag.

Therese hälsar att diplomen fick barnen för ett gott deltagande i Känguru-matten. Arbetshäftena får ni titta på hemma och se vilka kluriga problem man behövde lösa för att få diplomet!

Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0366

fredag 21/3-14

idag på elevens val  då jobbade vi med olik saker sen hade vi rast och frukt+läsa tokbok efter det

Emil och Emilia bloggade. Therese fortsätter:

Alla barnen är så duktiga och har tränat så bra på sin läsläxa. Det är riktigt roligt att höra de stora framstegen barnen gör med hjälp av er vuxna hemma! Nästa månad är det dags att LUS:a igen och då får vi se hur barnen har ”levlat” 😉

Till lunch fick vi köttfärssås och spagetti, dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0365

Efter rasten visade Therese hur man gör när man jobbar med Pilen. Det är ett grammatikmaterial i svenska som vi kör igång lite försiktigt i etapper. Alla börjar inte samtidigt alltså. Vi avslutade dagen med att jobba med bokstäverna.

Ha en trevlig helg, nästa vecka är badet inställt så det är ombyteskläder och inomhusgympa som gäller. På torsdag är det ett teoripass med Allemansrätten i klassrummet på idrottslektionen.

torsdag 20/3-14

idag hade vi matte,då jobbade vi med plus och vissa kom till ett nytt kapitel.på idrotten hade vi doppboll och motorikbana. sen hade vi svenska med Fredrik.

Emil och Emilia bloggade. Klassen hjälpte till att komma på vad vi skulle skriva och hur en del svåra ord stavas. Therese fortsätter:

Therese var på möte mitt på dagen, det var klasskonferens idag. Vi fick kycklingsoppa till lunch. Dagens tallrik ser ut så här:

DSCF0162

Efter lunch var Therese tillbaka och då hade vi Kängurumatte. Det är en ”tävling” i problemlösning som finns i 50 olika länder och det är flera miljoner barn som klurar på de här uppgifterna idag och den närmsta veckan. Vi tyckte det var både klurigt och kul. Vi ska fortsätta nästa vecka med att gå igenom alla lösningarna.

 

onsdag 19/3-14

i dag hade vi bad och vi tykte att det var roligt. sen rast sen hade vi frukt+sv sen hade vi en vårdikt  lunch+rast sen englska sen so

Emil och Emilia bloggade idag. Therese fortsätter:

Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0364

Alice visade oss hur det går till på taekwando-träningen. På engelskan tittade vi på Kids English Zone. Vi lärde oss little brother and big sister and grandmother and grandfather and mother and father.

Therese vill påminna om att vintern fortfarande lurar runt hörnet, idag var det många frusna tår och blöta byxben…

 

tisdag 18/3-14

i dag hade vi matte sen hade vi rast sen kom vi in efter de hade vi frukt efter frukt hade vi musik sen mat+rast efter mat+rast hadvi sv/so

Idag bloggade Emilia och Emil. De ville visa dagens tallrik också, den ser ut så här:

DSCF0363