Tisdag 29/4 -14

Therese bloggar själv idag:

Idag är sista arbetsdagen i skolan för denna vecka! Vi har hunnit träna på att forma siffror. Det är klurigt och lurigt, ibland svårt att komma ihåg hur de ska skrivas ”uppifrån taket och ner i golvet”. Det är lite mera energisnålt att forma siffror på det sättet.

Vi jobbade vidare med matteboken och efter rasten läste Therese upp det vi skrev i skrivarparen igår om påskledigheten. Sen gick vi på musik med Bettina.

Till lunch idag fick vi kycklingnuggets med currysås och ris. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0426

På SO:n idag handlade det om vad som ändras på våren, djuren får ungar, de tappar vinterpälsen och det börjar växa mera mat för djuren i naturen. Vi fortsatte jobba med ett häfte där vi fick träna på månader, veckodagar och årstider. Det är jättebra om ni pratar om och tragglar med barnen om detta. Vi behöver kunna årstidernas, dagarnas och månadernas ordning när vi går ur 1:an.

Till sist fick vi se några bilder från fjällen under påsk. Där var det jättemycket snö och man behövde tjocka vinterkläder på sig.

2014-04-18 12.38.28

Nästa vecka ska vi få se hur det såg ut på västkusten vid samma tid. Undrar om man behövde överdrag där med…….?

måndag 28/4-14

idag har vi läst istället för att sega dagen på morgonen.på matten jobbade vi med tabellen.på frukten läste vi om människan och djuren.

på svenskan jobbade vi med läsförståelse

Albin L och Miriam bloggade, med lite hjälp av Agnes. Nu fortsätter Therese:

Till lunch fick vi fisk och mos. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0425

Efter en lång rolig rast hade vi svenska igen. Nu skulle vi skriva om påsklovet. Vi skrev på datorn i skrivarpar och målade en bild till.

Sen fick vi göra egna kort på Knoppisar. Vi ska ha dom när vi är ute i naturen och tittar på träden på vårpromenaderna. När det jobbet var klart fick vi måla, fingervirka eller spela Blokus.

Det här är en kort vecka, imorgon är det sista skoldagen!

Skärtorsdag 17/4-14

idag har några i våran klass blivit filmade.

vi hade vi idrott då körde vi hajen sen gjorde vi hinderbanor

Miriam och Albin L bloggade. Therese fortsätter:

Vi fick påskpyssla. Vi gjorde små påskaskar.

Till lunch fick vi hamburgare. Så här såg det ut i matsalen idag!

DSCF0422 DSCF0423 DSCF0424

 

Efter rasten gjorde vi klart pysslet och sen gick vi på Vårpromenad. Vi tog kort på olika ställen. Vi ska ta kort på samma ställen under flera veckor för att se hur det ändrar sig.

Alla barnen i Mosippan 1 hälsar alla en riktigt GLAD PÅSK!

Onsdag 16/4 -14

Idag har vi jobbat så bra med allt från simning, våren och matte. Sista badet var idag och många barn har tagit klivet till stora bassängen. Men nu gäller det att träna vidare på arm- och bentag under våren och sommaren, så tror Kristian, Sören och jag att alla kommer bli säkra simmare som kommer ha kunskaper som räddar liv när de är nog gamla för det. Tyvärr krävs en del hjälp från er föräldrar för att barnen ska nå de målen i 6:an. Så det är jättebra om ni kan bidra med sällskap åt barnen i simhallen eller i sjön under sommaren, OCH påminna om rätt armtag och bentag! 😀

Vi jobbar vidare med våren och påsk i SO:n. Idag skulle vi se en film om vårens högtider och traditioner, men tekniken krånglade så vi började kika på ”knoppisar” istället. Det är de söta knopparna på våra träd som vi försöker lära oss att känna igen. Imorgon kommer vi gå en vårpromenad och titta på samt fotografera efter vägen. Sen kommer vi göra samma promenad flera veckor i rad så att årstidsväxlingen blir tydlig.

Sist jobbade vi så duktigt med matten så vi hann inte med att Fixa och Dona bloggade, Therese gjorde det istället. Vi fick pyttipanna till lunch och dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0420

Imorgon får vi besök av Dan från Karlstads universitet, han kommer filma och ta upp ljud hur barnen gör när de skriver vid datorn. Spännande tycker vi, att andra kan lära sig av vad vi gör!

tisdag 15/4-14

idag har vi haft matte då jobbade vi sjäivsdenstendt

Albin L och Miriam bloggade. Therese fortsätter:

Efter rasten hade vi musik med Bettina. Vi sjöng Tussilago igen och sen sjöng vi Gullefjun. Sist hann vi med musikstopp.

Till lunch fick vi Chili con carne och ris. Dagens tallrik ser ut så här:

DSCF0414

 

Sen hann vi gå på toa och ställa upp så vi kunde promenera till Möjligheternas trädgård. Det var några snubbliga ben så det blev skrubbsår på knäna på sina ställen. Vi tränade på att gå säkert i trafiken igen. Barnen var jätteduktiga och lyssnade noga på fröken. En kommentar när vi närmade oss gatukorsningarna var ”Nu är det på liv och död, så nu måste vi sköta oss” 😀

Vi såg många fina vårblommor efter vägen och alla tyckte det var jättefint i Möjligheternas trädgård. Vi gick en tipspromenad och alla fick läsa och svara på frågorna själv. På slutet fick vi leta efter tuppar, det var 10 stycken gömda. Så här såg det ut när vi klurade på frågorna:

DSCF0415 DSCF0416 DSCF0417 DSCF0418

Om man inte kom överens om svaret körde man sten, sax, påse!

DSCF0419

 

När vi kom tillbaka var det bara en kort stund kvar, då fortsatte vi måla våra fina påskbrev.

Imorgon är det dags för sista badet!

Måndag 14/4-14

idag har vi haft matte. på matten räknade vi med prealgebra. sedan hade vi rast . Efter rasten hade vi svenska då pratade vi sjörövarspråk

dagens talrik ser ut  så här

DSCF0413

idag hade vi lång rast

efter rasten lärde vi oss om varför man firar påsken.

Miriam och Albin.L har bloggatt

Fredag 11/4-14

Idag har vi haft elevens val.  dem som hade cabaré  tränade på låtarna eller tiaterna. på matten hade dem problemlösning. dem som hade lus fick läsa hökt för kompisarna.på ssa fick man skriva.

sen hade vi rast. några hoppade hopprep.

på frukten lärde vi oss ett nytt ordspråk otack är världens lön.

therse har lusat oss hon tyckte att vi var jätte bra.

till lunch idag fick vi panerad fisk och potatis.

DSCF0412

 

Vi fick se oss själva när vi sjöng med Bettina. Så här såg det ut!

 

torsdag 10/4-14

idag har vi haft matte då  tränade vi  att göra sifror tileksempel 123456789.

sen hade vi frukt och vi läste eldsvådekatten i tälje.

vi hade idrott och vi tränade på huvud akslar knä och tå

Agnes och Iraklis bloggade och Therese fortsätter:

När barnen kom från idrotten fick de jobba med ett nytt häfte i matte/svenska/bild. Det gällde att läsa och rita till texten så att det stämde.

Vi åt köttfärssoppa till lunch. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0411

Efter lunch fortsatte vi med svenskatestet som vi började göra igår. Då läste vi och kryssade på bilder. Idag skulle vi skriva om vad vi såg på en bild. Det här testet redovisas vid utvecklingssamtalet till hösten.

Vi fick hjälpa en 4:a att göra diagram. Vi svarade ja och nej på olika frågor.

På SO:n fick vi göra Puppet Pals. Det handlade om våren, väder och rätt kläder. Vi hann titta på alla. Det är jätteroligt att se varandras berättelser.

 

tisdag8/4-14

 

idag har vi haft matte och några tränar på minus och några tränar på plus.

sen hade vi rast det var kul.

sen när vi kom in pratade vi om vad vi skulle välja på elevens val och vi åt frukt.

sen hade vi musik och vi tränade på tussi-tussi tussilago och blåsippan i bakarna står vi kommer  lägga ut på bloggen.

sen åt vi mat det var kyklinglasange så här ser dagens talrik ut.

DSCF0409

sen  hade vi en trevlig rast.

när vi kom in hade vi so vi jobbade med snytkorven och sen tittade vi på ett avsnit av nosa på nätet.

Agnes och Iraklis bloggade♥

 

 

 

 

måndag7/4-14

idag har vi haft matte. och vi fick vår matte lexa.vi hadde rast.när vi kom in hadde vi frukt och vi läste björnen som fick en barnjungfru .sen hadde vi svenska och therese lusade oss men hann bara 2 stykna.vi åt mat  det var köttbullar och mos.dagens talrik ser ut så här

DSCF0408

sen hadde vi lång rast och alla hadde sekert kul.

när vi kom in så fortsätte therese  att lus:a oss fast hon  tittade bara vad vi skulle läsa till läs lexa tokböerna är slut så vi får ta en valfri bok.

sen titade på ett avsnit  nosa på nätet och avsnitet hette vem är vem på internät.

på slutet fik vi välja på finger virkning , mandala och bokstavshäftet

Agnes och Iraklis bloggade.