Onsdag 28/5-14

Vi har haft cabaré idag på morgonen och förmiddagen. Den här gången var det många tuffa elever som tordes stå på scenen. En del var t o m själva! I vår klass var det de här barnen som deltog:

DSCF0243

Idag fick vi äta mat i klassrummet. Det tycker vi är lugnt och skönt. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0242

På rasten idag fick några låna band av Bettina som man kunde snurra med. Det såg jättfint ut.

På engelskan spelade vi memory om väder. Det hette: windy, sunny, cloudy, snowy and rainy.

Sist idag jobbade vi med bokstäverna.

Imorgon ska vi komma ihåg att INTE gå till skolan. Det är helg nu!

Tisdag 27/5 -14

Vi läste i morse. Vi lärde oss hur man löser problem i matten. Det kallas problemlösning. På musiken tränade vi på sångerna till skolavslutningen igen. Sen fick vi måla till en sång som handlade om sommaren.

Till lunch fick vi korvstroganoff och ris. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0241

Några hade bråttom på lunchen för just nu håller vi på att träna på scenen till cabaréten.

Idag fick vi PRAO-besök av Smilla och Wilma från Mo 5-6. De fick i uppgift att visa lekarna Bro bro breja, Bläckfisken, Under hökens breda vingar och Vink-kurragömma. De får vi fortsätta leka när vi får lust!

I slutet lärde vi oss om friktion och hävstångsprincipen. Vi ska prova på båda delarna ute nästa vecka.

Måndag 26/5 -14

Idag har vi hunnit läsa bänkbok och Therese lyssnade på några under tiden. Vi spelade ett mattespel som tränar huvudräkning innan vi lade på en rem i matteböckerna.

Efter rasten läste Therese sagan om Gumman och bocken. Ni vuxna kanske känner igen den som ”Katten på råttan och råttan på repet…” Vi jobbade vidare i svenskan med Bokstavslandet och idag handlade det om Cc och Zz. Vi hade hela tavlan full med ord som börjar på de bokstäverna, ibland låter c som k, det var lurigt!

Till lunch fick vi Färsrätt med potatis och sås. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0240

Efter lunch visade Melvin på kartan hur man åker till Göteborg och vilka städer man passerar. Man kunde se Sveriges största sjö Vänern efter vägen och när man kom till Göteborg kunde man se havet. Vi andra lärde oss att det heter ”städer” om det är flera av en stad.

Sen började vi göra iordning våra böcker på Ipaden om vårpromenaderna. Det var lite svårt att hitta alla kort vi tagit, men det börjar arta sig. Man fick skriva och berätta lite om varje bild. Det skulle vara hela meningar.

Imorgon ska resten få träna på sitt uppträdande inför Cabaréten. Annars är det en vanlig dag. På onsdag däremot viker vi hela förmiddagen fram till lunch att få se Åsenskolans Vårcabaré! På Infomentor under nyheter finns körschema och tider.

Fredag 23/5 2014

I morse hade vi det sista elevens val för den här terminen. Efter rasten hade vi sagan om Pinkel och hans bröder. Vi gjorde en karta och sammanfattade sagan på tavlan. Det såg ut så här:

DSCF0237

Innan maten hade vi No/bild. Då tillverkade vi egna fjärilar som ska få hänga i klassrummet fram till sommarlovet. Till lunch fick vi kycklinggryta och ris.  Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0238

Efter rasten, som var jättevarm, fortsatte vi med fjärilarna. Vi är snart färdiga. Hela skrivbordet är fullt med nykläckta fjärilar som ska hängas upp i taket…

DSCF0239

Nästa vecka ska barnen på visa vad de kommer ihåg när de får ett litet prov på grodor och fjärilar.

Nästa vecka har vi ingen idrott. Den är inställd för vi ser Vårcabareten på onsdag istället. Och på torsdag och fredag är vi ju lediga! :)

Trevlig helg och hoppas att alla sjuka barn kommer på måndag, vi saknar er!

Onsdag 21/5 2014

I morse läste vi bänkbok innan vi gick på idrott. På idrotten hade vi först Kom-i-form. Sedan hade vi Spelkortsträning. Då fick man göra olika övningar när man fick klöver, ruter, hjärter eller spader. Efter det hade vi en trevlig rast.

När vi kom in läste Therese sagan om Titteliture. Det magiska talet var 3 i den sagan. Vi hade haft besök av Kapten Kunskap äntligen! Och han trodde inte att vi jobbat något alls med bokstäverna sedan sist, den token! Så han gav oss en massa jobb om bokstäver som vi redan jobbat med…. >:(  Vi hade besök av elevrådsrepresentanterna i Mo 3 som berättade om elevrådet. Vi har fått i uppgift att kolla närmare på Likabehandlingsplanen och ordningsreglerna innan sommarlovet.

Vi åt Kebabpanna till lunch, det var lite starkt… Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0233

På långrasten lekte vi och hade kul hela tiden. Vi hittade fjärilslarver som höll på att äta upp sig innan de ska bli puppor och sen fjärilar!

DSCF0234

När vi kom in hade vi engelska och lärde oss om väder, sunny, snowy, windy, cloudy, rainy. Vi tränade på att säga ”What´s the wheather like? It´s …” Nästa vecka ska vi spela memory om väder.

Therese går en kurs om hur barn blir bättre läsare och förstår texter bättre och hon har en läxa som vi hjälptes åt med på sista svenskan. Vi skulle träna på Cowboy-Jim som sammanfattar det vi läst. Idag tränade vi Cowboy-Jim på Rödluvan och Vargen. På tavlan skrev vi upp en jättesmart karta som barnen tyckte ”berättar hela sagan på kort tid” :)

DSCF0235

Imorgon får vi besök av Daniel Aspengren som har prao hos oss efter gympan. Vi ska gå sista vårpromenaden också.

Idag bloggade Therese med hjälp av barnen.

 

tisdag 20/5

idag har vi matte sen hade vi rast.sen har vi frot sen hade mussek och sen ot vi mat och sen hade rast. vi hade klasråd och jobade me veckodagar

DSCF0188Dagens tallrik med pasta och skinksås.

På rasten såg det ut så här:

DSCF0232 DSCF0231 DSCF0230 DSCF0229 DSCF0228 DSCF0227 DSCF0226 DSCF0225 DSCF0223 DSCF0222 DSCF0219 DSCF0218 DSCF0215 DSCF0212 DSCF0211 DSCF0206 DSCF0205 DSCF0203 DSCF0202 DSCF0200 DSCF0198 DSCF0197 DSCF0196 DSCF0195 DSCF0194 DSCF0193 DSCF0192

rujira blokadene

måndag 19/5

idag har vi haft matte sen hade vi rast sen gick vi in och läste sen hade vi svenska  och titta på bokstavslandet  sen åt vi mat det var panerad fisk och potatis spinat  dagens talrik ser utt så här

DSCF0187

Rujira och Jacob bloggade idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sen hade vi rast och efter  30 minuter så gick vi in  och v

Fredag 16/5-14

idag har vi haft elevens val  och sen gick ut på rast vi hade jättekul  sen gick  vi in då hade vi svenska efter vi hade gjort färdigt svenskan gick  vi till maten vi fik grillkorv och makaroner det var jätte  got efter maten gick vi ut på rast  sen gick vi in och fortsäte med svenskan sen bloggade viggo och william för att mollie städade sin bänk.

Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0186

Torsdag 15/5 -14

Idag krånglade bloggen så vi hann inte blogga. Therese tog anteckningar och de kommer här:

Imorse hade vi matte. Vi började spela ett spel med tärning. Vi skulle komma först till 20. Sen jobbade vi i matteboken.

Vi läste en saga om biet Maja som träffade en spindel som hade tappat ett ben. Sen hade vi idrott. Vi värmde upp och tränade längdhopp. Sen lekte vi Discokull. När vi kom till klassrummet jobbade vi med Lästräna i svenskan. Sen åt vi Gulaschsoppa till lunch. Dagens tallrik såg ut så här:

DSCF0185

Efter rasten fortsatte vi arbeta med svenskan innan vi gick vårpromenaden. Idag fick vi provsmaka granskott, det var vedervärdigt tyckte några och andra gillade smaken. Vi tittade också på hur olika han- och honhängena såg ut på björken. Några fina fjärilar hann vi också se. Och myrorna hade jättebråttom i stacken!

onsdag 14/5-14

idag har vi haft idrot på idroten hade vi upp värmning sen hade vi basket sen hade vi rast på rasten hade vi dät bra sen hade vi svenska på svenskan kolade vi på bokstavslandet sen åt mat  till mat hade vi patatis och fiskbular dagens talrik surut så här

DSCF0184

efter maten hade vi rast då jik dät bra sen eng sen hade vi svenska sen bloggadade mollie och william