Sommarhälsning från fröken!

Här kommer ett stort tack till alla, ännu en gång för dem som jag tackade i fredags, för den fina blomman. Jag har provdruckit teet i den fina koppen. Det var jättegott och nu kan jag tänka på er i sommar när jag tar mig en kvällskopp :)

20140613_152215[1]

Jag vill också visa alla vad fina barn det finns i klassen. Nästan alla kom med på bild. Och att det är en konstig fröken… Fick höra allt från att jag såg ut som en docka till att jag liknade en som jobbar med får! Det bjuder jag på och till de äldre barnens förtret så kommer jag fortsätta ”skämma ut” dem 😀

20140613_090206[1]

Ha det så gott, ät mycket glass och bada och lek så mycket det bara går!

Kramar från Therese

Skolavslutning!

Idag är ingen vanlig dag för det är våran SKOLAVSLUTNINGSDAG!
Vi samlades efter en liten sovmorgon och fick flaggor och en kram av Therese. Det var tur för annars klarar hon inte ett långt lov utan de goa ungarna! Sen hann vi med att fotografera oss.

Vi tågade till kyrkan och var jätteduktiga när vi sjöng och tittade på kören och de tuffa barnen som kunde spela instrument.

Therese önskar hela Mosippan 1 ett härligt sommarlov. När vi ses till hösten är ni stora tvåor :)

Torsdag 12/6 -14

Då var den sista skoldagen i ettan avklarad!

Nästa gång barnen går innanför klassrumsdörren med skolväskan med så har de vuxit till ”stora” tvåor! Och för att underhålla läsningen under lovet har Therese skickat med ett Läsbingo med instruktioner hem idag. Bingobrickan tas med första skolveckan om man vill delta och få en liten present i utbyte.

Imorgon träffas vi i klassrummet kl. 8.50 för att säga hej då och så att Therese får sin kram så att hon klarar sig hela lovet utan dessa underbara ungar! Sen tågar vi till kyrkan där det börjar 9.30. När vi är färdiga i kyrkan går vi ut och träffar anhöriga vid utgången mot hamnen. Och då är det SOMMARLOV!

Så tack för det här läsåret, det har gått i raketfart och massor har vi lärt oss!

Ha ett skönt sommarlov!

//Therese

Tisdag 10/6 -14

Idag jobbade vi med matte i boken. Det blir fler och fler som får den nya matteboken, Mattesafari 2A.

På musiken tränade vi på Värmlandsvisan och det var sista gången vi hade musik med Bettina. Nästa år får vi en ny musiklärare, Martin.

Maten var kycklingpanna med kall sås. Dagens tallrik såg ut så här:

På SO:n jobbade vi med Likabehandlingsplanen och våra regler. Vi hade i uppdrag att utvärdera dem. Vi tycker att det är bra som det är. Vi hade inga nya regler som vi tyckte behövdes sättas dit.

Imorgon behöver vi inga gympakläder men ta med bra skor för brännboll.

torsdag 5/6-14

idag har vi läst bänk bok. sen så jobbar vi i mate boken, då tog vi frukt. sen så hade vi bränd bol utomhus. sen så hade vi svenska på svenskan spelade vi kale kunskap. sen så jik vi till maten på maten idag var det ägkaka

Selma bloggade själv idag. Therese fortsätter:

Dagens tallrik såg ut så här:

Efter maten fortsatte vi jobba med Kalle Kunskap ”Ettan” på Ipaden. Det var en hel del svenska och matte som man var tvungen att klura på.

Sen gick vi ut och gjorde olika test om friktion och hävstångsprincipen. Vi provade att åka rutschkana på vaxduk, nylonkasse och fleecefilt för att se hur friktionen ändrade sig med olika material. Vi testade också hur stark man kan bli med en ”äkta” hävstång, då kunde man lyfta en stor hink med sand med bara lillfingret.

Efter det fick man välja om man ville ha fritt ute, jobba i matteboken eller fortsätta med Kalle Kunskap.

Imorgon är det Sveriges nationaldag och vi är lediga. Några har tagit med sig sina matteböcker hem över helgen. De är jättesugna på att bli färdiga med sina matteböcker MEN böckerna MÅSTE vara med tillbaka på måndag morgon för då ska vi jobba i dem!

onsdag 4/6 -14

vi har läst bänkbok .sen så hade vi  idrot ute vi spelade brenbol.

selma och iraklis bloggade. Therese fortsätter:

Efter rasten tittade vi på Bokstavslandet. Idag handlade det om Jj och Dd. Vi jobbade vidare med de fyra betydelserna av jorden, jorden, hjorden och gjorden. Det var klurigt!

Till lunch fick vi tacobuffé. Det är jättegott och dagens tallrik såg ut så här:

Vi hade långrast och det var några som lade märke till att våra larver i buskarna nästan har tuggat i sig alla blad så det är bara pinnar kvar! Och mitt i detta flög det småfåglar fram och tillbaka på sin lunchpaus, för de åt upp larverna :) Så nu har vi sett hur en näringskedja kan fungera.

Efter rasten hade vi engelska och spelade väder-memory en sista gång innan barnen fick ta hem det. Hemma kan man göra flera kort och spela. Så här såg det ut på tavlan när vi tränade att säga vädret:

Sista stunden jobbade vi med att få färdigt våra redovisningar om Vårpromenaden och jobba vidare med bokstäverna i svenskan.

Imorgon har vi utegympa igen, så kom ihåg kläder och skor som passar.

Måndag 2/6 2014

Idag är det en ny månad! Första sommarmånaden juni. Vi är snart runt med vårt årshjul på dörren men det kommer saknas 2 månader för då är vi ju på sommarlov :)

Idag har vi haft besök för sista gången av Teresa från Folktandvården. Hon visade filmen om Karius och Baktus och vi fick diplom, tandkräm och ta med tandborsten hem.

Vi har pratat om hur en faktatext är. Imorgon ska vi skriva en egen. Så här såg tavlan ut när vi hade svenskalektionen före lunch:

”Kritiskt” var ett ord som var nytt. Det betyder att man får tänka att det kanske kan finnas ett annat svar eller något annat som också är rätt.

Till lunch fick vi fiskpinnar och mos. Dagens tallrik såg ut så här:

Efter långrasten jobbade vi vidare med att göra färdigt våra böcker om Vårpromenaden. De är nästan helt klara.

Till sist fick vi besök av våra kollegor i Ba 1. De visade en reklamfilm om deras affär. Den öppnar i morgon och vi är välkomna att handla i den. Vi vet bara inte vad vi ska göra för jobb för att tjäna pengar att handla för…