Tisdag 29/9 -14

Nu krånglar bloggen igen. Ni som tittar på den märker nog inget men vi som försöker skriva blir ilskna varje gång!!! >:(
Nu provar vi att blogga med Ipaden istället.

Igår hade vi årets Skoljogg. Det var jättefint väder och många glada barn. Några var lite pirriga men det blev bättre när Kristian sköt startskottet.
Alla små barn fick diplom. Alla fick vatten och wasamacka.

Idag har vi haft matte, det handlade om att räkna med bokstäver, stjärnor och bananer. Det var inte så svårt när vi förstod hur man skulle tänka.

På rasten hade klassen roligt med olika lekar. Några spelade fotboll, några lekte Tagen-tar, några klättrade i klätterställningen och några hoppade rep.

Vi arbetar extra med frukost denna vecka för det är Hälsovecka. Vi har ritat och målat hur vår egna frukost har sett ut och igår såg vi film om hur en nyttig frukost ska se ut. Det ska finnas en mjölkprodukt med. Det ska vara bröd eller flingor med. Någon grönsak eller frukt bör också finnas med. Det är också nyttigt med ett ägg och pålägg till smörgåsen.
Vi ska fortsätta jobba med frukost resten av veckan också.

Här kommer recept på 20 st kalljästa frukostbullar och marmelad.

20140930-132143-48103120.jpg

20140930-132143-48103418.jpg

tisdag 23/9-14

idag hade vi idrott. På idrotten hade vi tidtagarur och körde fridrott.Sen jobbade vi med leksaksfabriken då visade vi våra namn på leksaksfabriken.

vi åt vi mat det blev kyklingnuggets med ris och cyrry  det var gott. Sen gick vi ut på rast då lekte vi.

när vi kom in visade vi upp våra däggdjurs tekningar sen hade vi fritt.

Agnes och Felix bloggade idag.

v.39 måndag 22/9-14

Idag hade vi matte då jobbade vi med problemlösning det gick bra. Sedan hade vi rast då lekte några tagen tar och spelade fotboll.

sen hade vi no då jobbade vi med däggdjur vi lärde oss ett nytt ord att spillning var bajs  .Vi åt mat det blev köttbullar med mos.

På idrotten så provade vi skoljogsbanan  några tyckte att den var kort några tyckte den var lång.

 sen gick vi in och jobbade med däggdjuren igen.♥

Agnes bloggade idag.

 

Onsdag 17/9 -14

Fröken testar om bloggen funkar via datorn! :)

Och det gör det! Nu har bloggen uppgraderats och vi har ändrat utseendet till riktiga Stormhattar.  Det var finare än den förra. <3 ♥

Vi har fått små whiteboardtavlor att ha i bänken och en penna till. De använde vi när vi svarade på nutidskrysset. Idag hade klassen alla rätt! Duktigt jobbat!

Vi hade skeppsbrott på idrotten igår. Det såg ut så här:

020 022 023 024 025 027 028 029

Fredag 12/9 2014

Idag började vi med elevens val för första gången i 2:an. Det var kul och bra. Nästa vecka får ni lite bilder från de olika elevensvalgrupperna.

Det är jättetokigt att blogga nu för det är nåt knäppt med bloggsidan på datorn så vi skriver på Ipaden istället.

På engelskan tränade vi på att läsa lite engelska.

Vi har lärt oss mycket om val och att rösta. Vi kan ordet demokrati och idag lärde vi oss ordet kompromissa. Det betyder att man får ge med sig ibland. Anonym betyder att man är okänd. Allt det här har vi lärt oss på SO:n.

På måndag ska vi komma ihåg att det är studiedag och barnen är lediga.

Fredag 5/9 -14 Oxhälja!

Idag bloggar Therese med hjälp av Albin J och Miriam. Och nu har vi tagit lite kort på vad som hänt under dagen!

Vi började dagen med att städa skolgården. Det behövdes! Fast vi tycker det är konstigt, för alla vet väl att man inte får slänga fruktskräp/påsar och wasamackepapper ute i naturen eller på skolgården??? Hur som helst så är det jättefint nu lagom till Oxhälja.

013 014 015

Men det fina spindelnätet städade vi inte bort! :)

Efter rasten tränade vi på adjektiv. Våra ”Konstnärer” fick ju uppdraget att rita och måla de bilder man fick inne i huvudet av berättelsen om Leksaksfabriken. Vi ritade Ferran, Professorn och Rex. Sen fick vi visa upp och berätta hur de såg ut. Alla de orden som beskriver hur något är kallas för adjektiv.

020

Idag var det matval på skolan. Vi fick gå till 6:ornas klassrum och rösta på vilken maträtt som ska serveras på Åsenskolans val på matsedeln till våren. Man fick en valsedel, ett kuvert och gå bakom en skärm när man kryssade i sin favorit. Sen blev man avprickad i röstlängden (klasslistan) och fick stoppa valsedeln i en låda. Det ska bli spännande att få se hur det går! Så här såg det ut i vallokalen:

016 018 017

 

Vi avslutade dagen med engelska och lärde oss att säga ”I like…” och ”I don´t like….” Efter det tittade vi på ett nytt avsnitt om ”Vem bestämmer”. Idag handlade det om kvinnlig rösträtt. I filmen fick bara de som hade snopp bestämma! Det blev ju jättetokigt upptäckte de, men tänk att det var inte så jättelänge sen som det faktiskt var så i Sverige. Och ännu värre, det är så fortfarande i andra länder i världen. Att flickor inte är lika mycket värda! Knäppt tycker vi!

Nu vill fröken Therese hälsa alla en skön och trevlig Oxhälja! Och tänk på att räkna ordentligt när ni handlar så ingen lurar er. Klockan är också bra att träna på om man ska passa en tid!

 

 

Torsdag 4/9 2014

Specialinlägg!

Tack för påminnelsen om flera fotografier Albin J:s mormor! Vi ska bättra oss.

Vi vill berätta vad vi har lärt oss.

Vi har lärt oss att såpa tvättar man med, att ett plommonstop är en rund hatt, slarvsylta är något mosat, demokrati är när folket bestämmer och diktatur är när en bestämmer allt.

I en bok stod ett konstigt ord, det var ”gåshud”. Till slut upptäckte vi att det är när man fryser eller ryser så att det blir klumpar eller knottrigt på skinnet och håret på armarna eller benen står upp.

Vi har också märkt att det kan stå fel i böcker ibland. T ex stod det i Gusten Grodslukare: ”Smeden blinkade till smeden”. Jättetokigt!

Tisdag 2/9 2014

Idag hade vi idrott spelkortsträning och kedjestafett.Sen hade vi rast och alla barn hade de roligt.Sen läste vi klart om gusten grodslukaren. Sen hade vi svenska då fik vi ett nytt arbets hefte som heter extra.Sedan åt vi mat det blev blod pudding.Vi gick  på rast.Sedan hade vi no då kolla vi på lillaaktuel och vi tog reda på fråger.

Miriam och Albin.j bloggade

Månda 1/9 -2014

Idag har vi haft matte då jobbade vi med likamedteknet. sedan hade vi rast. sen åt vi frukt. sen hade vi no då jobbade med kräldjur . sen åt vi mat det blev fisk och potatis. vi hade rast. och vi hade idrott då körde vi hinderbana.vi hade svenska.

Miriam och Albin.j bloggade.