fredag 28/11-14

idag har vi haft elevens val och då hade alla det kul.
sen hade vi rast och ute var det jette kallt.
sen gick vi in.då hade vi svenska och då jobbade vi med en önskelista
Alice och Albin L bloggade. Therese fortsätter:

Önskelistan var en övning i att skriva just en lista, INTE fullständiga meningar denna gången :)
Den listan finns med i väskan idag för om man har möjlighet kan man få lämna den hos Tomtemor på Stora Torget på söndag efter tomteparaden. Annars kan man sätta den på sin anslagstavla hemma, så nissarna och nissorna kan hitta den inför julen.

Vi hade även engelska efter lunch. Då tränade vi på att fråga varandra ”What are you doing?” och den andra får svara ”I´m riding a bike” eller I´m flying a plane” eller ”I´m driving a bus” t ex.

Sista stunden hann filmgruppen kika på vad man vill redigera i filmen om asagudarna, några gjorde färdigt adventteckningar eller jobbade i matteboken och Therese passade på att LUS:a några barn till. Hon märker att alla barn verkligen gått framåt med sin läsning, så fortsätt träna, även hemma!

Från fritids finns en hälsning och inbjudan till Öppet hus mellan kl. 13 och 17 på tisdag den 2/12. Alla fritidsbarnen med anhöriga är välkomna att hälsa på verksamheten en extra stund då och få lite adventsfika.

Till sist vill vi önska en trevlig första advent med bilder på hur vår utställning om asagudarna och nordiska mytologin ser ut.

20141128-132940-48580865.jpg

20141128-132940-48580030.jpg

20141128-132939-48579754.jpg

20141128-132940-48580301.jpg

20141128-132940-48580571.jpg

20141128-132941-48581144.jpg

torsdag 27/11-14

först läste vi bänk boken
Albin L och Alice bloggade idag. Det krånglade med deras text så flera rader försvann. Therese hjälper till att berätta vad klassen gjort idag i skolan:

När vi läst bänkbok i morse hade vi matte i boken. Therese håller på att LUS:a barnen så alla jobbade duktigt självständigt.
Efter rasten jobbade vi med Leksaksfabriken. Igår lärde vi oss om logotyper. Idag ville direktör Kim Leksaksson att vi skulle skriva önskelistor på leksaker så han vet vad som ska tillverkas i vår fabrik.

Det var hamburgare till lunch och efter rasten gjorde vi färdigt bilduppgiften från förra veckan, en seriestrip. Jättefina tecknade serier har det blivit.

På slutet fick vi träna på bråk. Vi delade upp tallinjen i delar mellan 0 och 1. Vi ska träna mera på det.
Sen fick vi jobba med matteboken igen och de som gjorde filmen om asagudarna gjorde de sista tagningarna. Therese LUS:ade några flera barn.

Imorgon är det Friggs dag och elevens val!

tisdag 25/11–14

Idag har vi haft bänkbok. sen hade vi matte då jobbade vi med matte boken. sen hade vi frukt. då jobbade vi också med matte boken. sen åkte vi till simhallen då simmade vi 4 legder
sen åt vi mat det var det ciliconcane. sen hade vi rast. sen hade vi so då jobbade vi med asagudarna. idag blogade Alice Albin l var sjuk

Therese passar på att skicka med en bild på något sällsynt! Jag vet inte riktigt var det var för någon konstig ljus sak som syntes över skolans tak…. 😉

20141125-141445-51285639.jpg

TORSDAG 20/11-14

I dag har vi varigt till bibliotek för sista gången i år men vi ska dit i januari igen, vi har hat läsa+frukt,vi har ärtigt sopa med grönsaker rast sen hade vi bild och so. vi har jobbat myket med so denna vecka.
William och Isabella.

måndag 10/11 -14

Idag har vi haft matten. Det var bråkräkning. Sen hade vi rast….. . Sen hade vi läsa+ frukt. Då läste vi nästan ut ”drakens håla”. Sedan hade vi SO då såg vi på en film. Den hette odens rike.

Albin J och Livia bloggade. Therese fortsätter:

Till lunch var det järpar, sås och potatis. Några tyckte järparna var lite starkare än vanligt, men goda.

På idrotten fick vi träna på taktövningar till musik. Det var lite krångligt och svårt men kul. Vi ska träna mera på takt. På slutet lekte vi Evighets-spökboll.

På svenskan jobbade vi med ett svenskahäfte och några nya barn fick börja med Pilen. Vi har fått Pilen-material till klassrummet nu så vi ska så smått jobba mera med det, bara Yvonne har varit snäll och hjälpt oss igång och visat hur man ska göra. :)

Imorgon är det viktigt att komma i tid, vi åker med bussen till Ishallen kl. 8.30 så då är alla packade med skridskor, hjälmar, överdragsbyxor, vantar och ev. klubbor/puckar/bollar. Det ska bli kul!

 

 

 

Torsdag 6/11 -2014

Vi har läst bänkbok.några har lärt sig nya ord idag.Sen hade vi matte.på matten jobbade vi med bråkräkning. Sen hade vi rast. det var roligt.
Sedan hade vi läsa plus frukt. Sen hade vi SO. Max och Albin J bloggade idag, Miriam hade semester i matteboken.
Therese fortsätter:
På SO:n läste vi mera om de nordiska gudarna Oden och Tor. Sen tittade vi på en film om varför torsdag heter torsdag. Det är ju Tors dag! :)

Efter pannkakorna till lunch hade vi bild och idag fick vi tänka ut hur man kan berätta för andra om vad vi har lärt oss om nordiska mytologin. Så vi blev olika grupper som ska filma, göra affisch, arbeta med lera/göra figurer och skriva. Sen har vi en plan på att visa andra på något sätt.

Till sist på matten gjorde vi snabbpapper, spelade 10-hoppspel och arbetade som flitiga myror i matteboken.

Tistag 4/11-14.

Idag hade vi idrott .på idrotten hade vi cirkelsträning.
Max och Miriam bloggade.
Therese fortsätter:
Vi har fått boken ”Drakens håla” från bibblan. Det är den boken vi läst när vi jobbat med Läsfixarna och vi ville verkligen höra slutet, det är jättespännande!

Tacopannan till lunch var god men lite stark. När vi gick ut på rast efter maten gick brandlarmet. Hela klassen gjorde precis som de skulle, igen! Det var faktiskt ingen övning utan ånga från duscharna i omklädningsrummet utlöste larmet. Brandkåren kom och kontrollerade och vi fick fortsätta vår lunchrast.

Hela dagen har det regnat guldstjärnor över klassen! Berömmen har haglat :) Först berömde Kristian oss för att alla är duktiga på att ta med ombyteskläderna till gympan. Sen fick vi beröm av Solveig G för att alla barn gick tyst in och satte sig i bänken med sin frukt efter rasten. Det är kloka barn i Mosippan 2!

Till sist fortsatte vi arbeta med Asagudarna. Vi har lärt oss om Tyr (krigsguden som gett namn åt tisdag), Oden (största guden som dödade jätten Ymer så att hans kropp blev jorden, blodet blev hav och sjöar, håret växterna, skallen himlavalvet och hjärnan blev molnen. Så trodde man att jorden skapades. Oden har dessutom gett namn till onsdag och i hans hem Valhall fanns en get som man mjölkade öl ur och en gris, Särimner, som man åt upp varje kväll men som återuppstod morgonen efter. I Valhall fick alla som stupat i krig vara efter sin död och där var de med på fest varje kväll.

20141104-134101-49261601.jpg