TORSDAG 18/12–14

IDAG HAR VI HAFT CABARE. OCH DET VAR OCHSÅ JULMARKNAD. SEN HADE VI CABARE IGEN OCH DET BELEV OCHSÅ BRA. SEN HADE VI JULMARKNAD IGEN. SEN HADE MAT OCH TILL MAT FIK VI PYTIPANA OCH RÖBETOR OCH DET VAR GOT.SEN GODE VI UT OCH RASTEN VAR JÄTTE KUL MED SNÖ JÄTTE KUL. KOLADE VI PÅ FILM PÅ STJÄRN HUSET.SEN VI JOBB OCH VI FIK VÄLJA PÅ MATTEBOKEN OCH SVENSKA OCH BÄNKBOK OCH GÖRA FÄRDIT OCH MÅLA OCH SPENA AFFÄR IPAD OCH LEKA UTE OCH MOLLIE BLOGGADE IDAG OCH EMIL VILL INTE BLOGGA.

Så här blev vår film om Asagudarna 😀

Fredag 12/12 -14 lucia!

Idag startade vi dagen med en jättevacker Luciatablå. Vi var en fantastisk publik också och fick beröm av fröken Bettina för att vi respekterade de pirriga men skönsjungande barnen i förskoleklasserna. :)

Sen blev det lite annorlunda med lektionerna så vi kunde avsluta det sista elevens val för i år.

Igår på bilden började vi tillverka en Lucia. Man skulle träna på att läsa instruktioner, klippa fint och montera. Idag gjorde vi klart det fina, men grötiga luciatåget 😀 Fröken har skrattat gott åt diskussionerna under tiden. Det lät ungefär så här: ”Jag har tappat bort mina armar”, ”Nej jag har mina armar i bänken”, ”Mitt huvud hänger löst”…. Så tokigt kan det bli om man bara hör och inte ser vad man håller på med! :)

Så här vacker blev vår Lucia-gröt:

20141212-133957-49197892.jpg

Gröt fick vi också i magen till lunch. Sen tränade vi mera på att prata engelska och lärde oss lite nya ord som handlade om kläder, det var hat, tie, shirt, skirt, coat, trousers, shoes and socks.

Till sist såg vi hur Herakles hämtade solguden Helios boskap. Han har två stordåd kvar att utföra åt kung Eurysteus . Vi lärde oss en del om solen också när vi såg dagens avsnitt av Stjärnhuset.

Nästa vecka är läxfri och vi har fullt upp med bad, pyssel, Cabaret, julmarknad och avslutar med fackeltåg till kyrkan med bio efteråt. Däremellan jobbar vi på som vanligt så gott det går!
Trevlig helg!

Torsdag 11/12 -14

Idag bloggar fröken själv för Rujira och Iraklis är upptagna med den sista bilduppgiften. Det är att läsa en instruktion och tillverka en Lucia. Man får klippa ut en färdigmålad Lucia och montera efter instruktionen. Vi har känt att vi behöver träna på att klippa, så vi fortsätter klippa! Förra veckan klippte vi ju snöstjärnor till fönstren :)

I morse började vi som vanligt att läsa i våra bänkböcker. Vi använde mattelektionen till att öppna en lucka i vår data-kalender. Det handlade om temperatur. Vi klurade mycket på termometern och hur temperaturen kan sjunka och vad som händer när det blir 0 grader. Som tur var haglade det på rasten så vi såg att det var minusgrader i luften eftersom det inte kom regndroppar. Vi kom också fram till att det inte kan bli minusgrader på vattnet som kommer ur kranen eftersom det borde vara små isbitar då!

Efter rasten såg vi ännu ett avsnitt av Stjärnhuset och lärde oss om stjärnbilden Andromeda och att det är vår närmsta galax. Det är många berättelser om Herakles och alla uppdrag och stordåd han måste göra åt kung Eurysteus. Och den kungen är allt en riktig kruka! Fråga barnen vad han brukar göra när Herakles kommer tillbaka och har löst uppdragen…. 😉

Vi åt mos och korv till lunch och jobbade mera med bråk efter rasten. Så här såg det ut när vi gjorde egna bråktavlor och försökte upptäcka vilka bråk man kan bygga ihop och som ”hör ihop”.

20141211-140122-50482975.jpg

20141211-140123-50483252.jpg

20141211-140122-50482706.jpg

20141211-140123-50483540.jpg

Imorgon får vi titta på Luciatåg på morgonen och vi har elevens val efter rasten istället. Det är sista gången för i år!

Fredag 5/12-14

idag hade vi elevensval. Några var på matte. Några var på svenska. Några
var på engelska. Några var på idrott. Några var på teknik. Och några var på cabaré. Sen hade vi rast. När vi kom in så tittade vi stjärnhuset och åt frukt.Och vi löste en kluring sen åt vi mat Panbif och potatis.Efter maten hade vi rast. Sen kom vi in och tittade på kids englis zone. Sen hade vi fritt jobb.
Agnes och Melvin bloggade idag.
Therese vill visa när barnen tränade på att ge instruktioner. Igår när vi hade bild fick barnen ge fröken instruktioner hur man skulle göra en snöstjärna att sätta på fönstret i klassrummet. Den blev så här:

20141205-131948-47988610.jpg

Om ni vill kan ni prova att följa instruktionen :) Det är en del av svenskan att kunna ge och ta instruktioner.

Tisdag 2/12 2014

Idag har det varit en kort dag. Vi har hunnit jobba lite mera med bråk och en kort stund i matteboken. Vi simmade jätteduktigt i simhallen och när vi kom tillbaks fick vi köttfärssås och spagetti till lunch.
På rasten var det många barn som åkte kana på fotbollsplanen, det är jätteisigt där. Sen fick magister Niklas vara pricksäker och hjälpa till när en fotboll hade fastnat på taket. Det tackar vi för!
Efter lunchrasten öppnade vi kalendern på datorn och idag var uppgiften att vi skulle skriva stafettskrivning, det var klurigt men nu vet vi hur man gör så det går nog lättare nästa gång.
Vi har en vanlig kalender också som barnen får öppna en varsin lucka i. I den får man en liten bok som man får välja att ta hem eller spara i skolan.
Allra sist tittade vi på dagens avsnitt av Stjärnhuset. Nu lär vi oss om den grekiska mytologin istället. Det finns en del saker som är lika den nordiska! Men nu får vi också lära oss om stjärnor och stjärnbilder. Det är spännande sagor!