Tisdag 31/3-15

idag hade vi bad på morgonen. sen kom vi till skolan och då
hade vi rast. efter rasten jobbade vi med mattematchen. vi ligger på 54 plats.
sen hade vi lunch och då åt vi kyklinglasange .
idag på no:n forsgade vi om sinen ,smak, lukt, syn, hörsel och känsel.

Albin L bloggade idag.

MÅNDAG 30/3-15

Idag har vi läst lite bängkbok. Sen så hade vi lite matte. På matten
jobbade vi med likamedsteknet .
Albin L, Zakariye, Emil och Selma bloggade. Therese fortsätter:

Till lunch åt vi pyttipanna. Vi får välja platser, på prov, vid våra bord fram till påsk. Sen utvärderar vi hur det gått och vad vi tycker om det. Det beslutade vi på klassrådet. Och klassen tränade samtidigt på att argumentera och diskutera. För Therese var inte lättövertalad…

Efter lunch jobbade vi klart med is-vett. Vi såg en kort film om hur man ska bete sig om man går genom isen. Sen fick vi rita och måla vår vinterutflykt och vad man ska ha med sig när man är på isen. Vi lärde oss nya ord: förlängda armen, isdubbar, ispik och spark (en sån hade inte alla sett).

Vi avslutade dagen med Mattematchen och Pilen.

Fredag 20/3 2015 Solförmörkelse!

Nu var det länge sedan vi bloggade! Vi har helt enkelt inte haft tid. Det är mycket jobb med kroppen i No:n, Mattematchen och en hel del annat viktigt som vi tränar på om dagarna.

Idag har det varit en speciell dag. På morgonen överröstes fröken Therese av presenter, födelsedagskort, blommor (!) och sång. Hon hade önskat sig snälla och arbetsssamma barn på födelsedagen. Och kanske en kram 😉 Men det var tydligt att fröken hade gjort sig förtjänt av lite uppvaktning…

Hon är i alla fall hemskt rörd och glad över det och tackar så hemskt mycket för en fin födelsedag!

Sen hände det massor av spännande saker. Vi hade ju live-sändning av solförmörkelsen hela tiden eftersom det inte gick att se det här när molnen var i vägen…. :( Så här såg det ut på TV:n:

IMG_1066.JPG

Sen skulle vi äntligen få se vad som hänt med vårt kycklingben. Alla hade gjort en varsin hypotes och nu upptäckte vi att ättikan hade dragit ur kalket ur benet så det blev alldeles gummimjukt! Det gick att böja det till och med!

IMG_0296.JPG

Förutom det här har vi också jobbat vidare med Mattematchen, igår låg vi på 60:de plats denna vecka och vi övar vidare och blir duktigare och duktigare på matematik!

På engelskan övade vi på alfabetet en gång till och gjorde ett arbetsblad.

Sen var det dags att gå hem. Ha nu en bra helg alla och ännu en gång tack för uppvaktningen!
//Therese

Måndag 2/3 2015

Nu är vi tillbaka från sportlovet och vi har rivstartat idag! Vi började träna lite mera på textuppgifter där man får klura länge på vilket räknesätt man ska använda. Idag hade vi två problem och det gick inte att lita på att titta på orden för att lista ut om man skulle addera eller subtrahera…

Pia cyklar 100 m kortare till skolan än Sofia som cyklar 400 m. Hur långt cyklar Pia till skolan?

Från Filipstad är det 8 km till Persberg och det är 3 km kortare än det är till Nykroppa. Hur långt är det till Nykroppa?

Det kan ni klura på därhemma, hur skriver man det här på mattespråk? 😉

Sen har vi avslutat rymdjobbet med att repetera månens faser och slutligen såg vi ett bildspel om hur små vi är i universum. På slutet kunde inte våra hjärnor tänka längre. Prova att klistra in länken här nedan så ska ni få se vad vi menar!

http://www.newsner.com/2015/02/15751/?fb_action_ids=475604432589972&fb_action_types=og.shares

Vi har istället för rymden börjat ett arbete med kroppen. Idag såg vi en film om sötsaker. Det är jättelurt med allt socker som är gömt överallt i maten och som vi får i oss i onödan.

Till sist har vi börjat delta i Mattematchen. Det är en hemsida som tränar massor av matematik och som är öppen mellan 7 och 14 varje vardag. Alla barn har en egen inloggning där man kan träna individuellt och samtidigt tävla om poäng fram till mitten av maj. Hemsidan heter www.10monkeys.com så där kan man jobba om man skulle vara hemma och vara sjuk eller ledig någon dag.

Imorgon ska vi bada igen. Varje tisdag går badbussen kl. 8.15 fram till efter påsklovet.