Fredag 14/2 Alla hjärtans dag

Imorse började vi dagen med EQ istället för elevens val. Vi läste om Tubben. Han hoppades att hans nya skor var snabbare än de gamla. Sen fick vi ta upp kort som betydde ja, nej eller vet inte när Therese läste olika påståenden.

Sen gick vi ut på rast. Efter rasten läste vi klart om Misse Matvrak. Det var tokigt för Misse blev så tjock så kattluckan fastnade runt magen. Då fick han en hundlucka istället. Författaren hade varit med om detta på riktigt! Idag har vi börjat jobba med Frågeapan. Det handlar om att förstå vad som händer utan att det står i texten. Therese tycker att alla barnen har blivit så duktiga på att göra kopplingar och förstå texter nu.

Vi läste läsläxan högt. Det gick jättebra men det är viktigt att komma ihåg att ta med Tokboken på fredagar.

Idag fick vi pannkaka. Så här ser dagens tallrik ut:DSCF0080

Det var spioner på väg till kapprummet, som Therese skickade ut så att barnen skulle gå fint ut på rast. De lyckades jättebra.

Vi hade besök idag av Mosippans förskoleklass. De fick kolla vad vi jobbade med för de skulle få se på våra Puppet Pals om vintern. De hade inte riktigt förstått hur man kan berätta saker så att man lär sig mycket. Men nu kan de nog det :)

Idag kan man kramas varje timme, för det är alla hjärtans dag. Ha en trevlig kramdag och pussdag önskar vi i Mosippan 1!

Björnkram

En reaktion på “Fredag 14/2 Alla hjärtans dag”