Måndag 17/2

Idag har vi börjat i den nya matteboken. Kapitlet handlade om glassar och vi ska lära oss det svåraste i matten! Nämligen talen mellan 10 och 20. De är inte lika andra tal och låter inte lika när man säger dem. Vi fick 15 glasspinnar var som vi räknade och sedan band ihop med en gummisnodd så att det var 10 i en bunt. Det var för att det ska bli enklare att se 10 stycken, det blev ett tiotal.

På svenskan gick vi igenom nästa Tokbok. Det blir mer och mer text i dem! Therese läste sagan om Persilja. Vi kände igen och gjorde kopplingar och läste på raderna, mellan raderna och bortom raderna med hjälp av Frågeapan. Det visade sig att det var egentligen Rapunsel det handlade om, fast hon hette annorlunda i den här boken.

Till lunch fick vi kalops. Dagens tallrik ser ut så här:

DSCF0195

Efter lunchrasten hade vi SO. Vi lärde oss mera om OS och tittade på några klipp när de båda stafettlagen vann sina medaljer. De kämpade och gjorde sitt bästa hela tiden, precis som den gamla franska farbrorn Coubertin sa att man skulle göra: ”Det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl.” Sen gjorde vi en egen OS-vägg där man kan se alla medaljer som Sverige har vunnit hittills.

DSCF0196

 

Där kan man också läsa Olympiska spelens motto: Citius, Altius, Fortius. Det betyder snabbare, högre, starkare på svenska. Vi fick lyssna på OS-hymnen också, det lät som opera.

Imorgon får de som behöver prova ut låneskidor och på onsdag är det dags för Arlaloppet, mera om det finns på Infomentor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 4 =