Fredag 12/12 -14 lucia!

Idag startade vi dagen med en jättevacker Luciatablå. Vi var en fantastisk publik också och fick beröm av fröken Bettina för att vi respekterade de pirriga men skönsjungande barnen i förskoleklasserna. :)

Sen blev det lite annorlunda med lektionerna så vi kunde avsluta det sista elevens val för i år.

Igår på bilden började vi tillverka en Lucia. Man skulle träna på att läsa instruktioner, klippa fint och montera. Idag gjorde vi klart det fina, men grötiga luciatåget 😀 Fröken har skrattat gott åt diskussionerna under tiden. Det lät ungefär så här: ”Jag har tappat bort mina armar”, ”Nej jag har mina armar i bänken”, ”Mitt huvud hänger löst”…. Så tokigt kan det bli om man bara hör och inte ser vad man håller på med! :)

Så här vacker blev vår Lucia-gröt:

20141212-133957-49197892.jpg

Gröt fick vi också i magen till lunch. Sen tränade vi mera på att prata engelska och lärde oss lite nya ord som handlade om kläder, det var hat, tie, shirt, skirt, coat, trousers, shoes and socks.

Till sist såg vi hur Herakles hämtade solguden Helios boskap. Han har två stordåd kvar att utföra åt kung Eurysteus . Vi lärde oss en del om solen också när vi såg dagens avsnitt av Stjärnhuset.

Nästa vecka är läxfri och vi har fullt upp med bad, pyssel, Cabaret, julmarknad och avslutar med fackeltåg till kyrkan med bio efteråt. Däremellan jobbar vi på som vanligt så gott det går!
Trevlig helg!

En reaktion på “Fredag 12/12 -14 lucia!”

1. Hej!

Oj, vilka fina Lucior ni har gjort.

Hoppas att alla barn och fröken får ett skönt jullov :)

Kram Emma
    Williams mamma <3