Måndag 2/3 2015

Nu är vi tillbaka från sportlovet och vi har rivstartat idag! Vi började träna lite mera på textuppgifter där man får klura länge på vilket räknesätt man ska använda. Idag hade vi två problem och det gick inte att lita på att titta på orden för att lista ut om man skulle addera eller subtrahera…

Pia cyklar 100 m kortare till skolan än Sofia som cyklar 400 m. Hur långt cyklar Pia till skolan?

Från Filipstad är det 8 km till Persberg och det är 3 km kortare än det är till Nykroppa. Hur långt är det till Nykroppa?

Det kan ni klura på därhemma, hur skriver man det här på mattespråk? 😉

Sen har vi avslutat rymdjobbet med att repetera månens faser och slutligen såg vi ett bildspel om hur små vi är i universum. På slutet kunde inte våra hjärnor tänka längre. Prova att klistra in länken här nedan så ska ni få se vad vi menar!

http://www.newsner.com/2015/02/15751/?fb_action_ids=475604432589972&fb_action_types=og.shares

Vi har istället för rymden börjat ett arbete med kroppen. Idag såg vi en film om sötsaker. Det är jättelurt med allt socker som är gömt överallt i maten och som vi får i oss i onödan.

Till sist har vi börjat delta i Mattematchen. Det är en hemsida som tränar massor av matematik och som är öppen mellan 7 och 14 varje vardag. Alla barn har en egen inloggning där man kan träna individuellt och samtidigt tävla om poäng fram till mitten av maj. Hemsidan heter www.10monkeys.com så där kan man jobba om man skulle vara hemma och vara sjuk eller ledig någon dag.

Imorgon ska vi bada igen. Varje tisdag går badbussen kl. 8.15 fram till efter påsklovet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 9 = 12