Fredag 20/3 2015 Solförmörkelse!

Nu var det länge sedan vi bloggade! Vi har helt enkelt inte haft tid. Det är mycket jobb med kroppen i No:n, Mattematchen och en hel del annat viktigt som vi tränar på om dagarna.

Idag har det varit en speciell dag. På morgonen överröstes fröken Therese av presenter, födelsedagskort, blommor (!) och sång. Hon hade önskat sig snälla och arbetsssamma barn på födelsedagen. Och kanske en kram 😉 Men det var tydligt att fröken hade gjort sig förtjänt av lite uppvaktning…

Hon är i alla fall hemskt rörd och glad över det och tackar så hemskt mycket för en fin födelsedag!

Sen hände det massor av spännande saker. Vi hade ju live-sändning av solförmörkelsen hela tiden eftersom det inte gick att se det här när molnen var i vägen…. :( Så här såg det ut på TV:n:

IMG_1066.JPG

Sen skulle vi äntligen få se vad som hänt med vårt kycklingben. Alla hade gjort en varsin hypotes och nu upptäckte vi att ättikan hade dragit ur kalket ur benet så det blev alldeles gummimjukt! Det gick att böja det till och med!

IMG_0296.JPG

Förutom det här har vi också jobbat vidare med Mattematchen, igår låg vi på 60:de plats denna vecka och vi övar vidare och blir duktigare och duktigare på matematik!

På engelskan övade vi på alfabetet en gång till och gjorde ett arbetsblad.

Sen var det dags att gå hem. Ha nu en bra helg alla och ännu en gång tack för uppvaktningen!
//Therese

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 7 =